Mitrea: PSD şi PNL să facă o alianţă înregistrată la tribunal

Senatorul PSD Miron Mitrea susţine, pe blogul său, că PSD şi PNL ar trebui să constituie Alianţa pentru Salvarea României, care să fie înregistrată la tribunal şi să suţină candidaţi comuni la alegerile locale şi parlamentare din 2012 sau la eventualele alegeri anticipate.

22 afișări
Imaginea articolului Mitrea: PSD şi PNL să facă o alianţă înregistrată la tribunal

Mitrea: PSD şi PNL să facă o alianţă înregistrată la tribunal (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Mitrea susţine, într-o postare pe blog, că politicienii responsabili din PSD şi PNL trebuie să înţeleagă că este datoria lor faţă de această ţară să construiască o alternativă solidă la actuala putere.

"Eu cred că soluţia este constituirea unei Alianţe pentru Salvarea României. O alianţă politică înregistrată la tribunal, care să susţină candidaţi comuni la alegerile locale şi parlamentare din 2012 sau la eventualele alegeri anticipate. Candidaţii la posturile de primari şi la posturile de preşedinţi ai Consiliilor Judeţene vor fi candidaţi ai Alianţei pentru Salvarea României. Peste tot unde este posibil, PSD şi PNL vor avea candidaţi comuni, iar în localităţile unde acest lucru nu va fi sub nici o formă posibil îşi vor acorda sprijin total în turul doi", susţine Miron Mitrea.

Senatorul PSD mai precizează că, la stabilirea candidaţilor comuni se va ţine cont de distribuţia actuală, astfel încât atât PSD cât şi PNL să-şi păstreze mandatele.

"În judeţele şi localităţile conduse de PDL, candidaţii Alianţei vor fi stabiliţi pe baza unui algoritm simplu care să ţină cont de ponderea naţională a fiecăruia dintre partidele componente, de forţă locală, de popularitate, de sondaje etc. De acelaşi algoritm se va ţine cont şi la întocmirea listelor cu candidaţi pentru consiliile locale şi judeţene. Ţinând cont că alegerile parlamentare sunt uninominale, candidaţii Alianţei vor fi stabiliţi după aceleaşi principii ca la alegerea primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene", explică Mitrea.

El mai declară că, "evident", alianţa dintre PSD şi PNL va avea candidat unic pentru postul de premier şi candidat unic pentru postul de preşedinte al României.

"Conform înţelegerii, unul dintre partide va propune candidatul la postul de premier, iar celălalt candidatul la Preşedinţie. Dacă politicienii din cele două partide vor da dovadă de responsabilitate, curaj şi voinţa politică, cred că Alianţa pentru Salvarea României poate schimba uşor şi democratic actuala Putere. Fără să mai facă apeluri patetice să iasă lumea în stradă", susţine Miron Mitrea.

Senatorul menţionează că ştie că adversarii unei astfel de construcţii îi vor da ca exemple CDR şi Alianţa D.A., două alianţe similare care au eşuat.

"Ele au eşuat, însă, în cu totul alte vremuri. Nici pe vremea CDR, nici pe vremea Alianţei D.A. ţara nu se confrunta cu o criză atât de profundă. Şi nici clasa politică nu era atât de lipsită de credibilitate cum este astăzi. Dacă noi, politicienii responsabili din PSD şi PNL, nu înţelegem să lăsăm la o parte ambiţiile şi orgoliile personale, să lăsăm pentru vremuri mai bune chestiunile legate de doctrine şi să construim rapid Alianţa pentru Salvarea României, atunci merităm cu toţii să ieşim din istorie", mai scrie Miron Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici