Mitrea: România este o ţară de misogini, iar PSD nu face excepţie

Coordonatorul de campanie al PSD, deputatul Miron Mitrea, a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă la Reghin, unde a participat la evenimentul lansării candidatului alianţei PSD-PRM la primăria oraşului, că România este o ţară de misogini, iar Partidul Social Democrat nu face excepţie.

49 afișări
Imaginea articolului Mitrea: România este o ţară de misogini, iar PSD nu face excepţie

Mitrea: România este o ţară de misogini, iar PSD nu face excepţie (Imagine: Mediafax Foto)

Mitrea a spus, la evenimentul lansării candidaturii Mariei Precup la Primăria Reghin, că misoginismul este evident dacă ne raportăm la numărul femeilor din politică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Bineînţeles că suntem misogini", a spus Mitrea, adăugând că şi în PSD "toată lumea" este misogină.

"Şi eu. Bine, eu acum ar trebui să spun că nu sunt misogin, se uită nevastă-mea la mine şi ar trebui să spun că nu sunt. Dar nu pot să spun că nu sunt misogin, pentru că este evident că România este o ţară de misogini", a arătat Mitrea.

"Uitaţi-vă la Parlamentul României, la câţi primari, uitaţi-vă la cât de greu numim un primar femeie, chiar dacă în foarte multe zone avem femei care sunt în mod evident mult mai bune decât bărbaţii, în organizaţiile noastre, şi nu le putem numi pentru că facem sondaje de opinie şi ni se răspunde de către populaţie: «nu vom vota un primar femeie». Asta nu e misoginism? Ba da, este. E adevărat că în Ardeal mai puţin decât în restul ţrii. Suntem un popor de misogini", a declarat Miron Mitrea.

În acelaşi timp, Mitrea a apreciat ca foate inteligent sloganul "Încercaţi şi cu o femeie", al candidatei PRM la şefia Consiliului Judeţean Bacău. El a arătat că, în calitate de om care face campanie de ceva vreme, rar a văzut un slogan mai inteligent folosit de un candidat necunoscut. Mitrea a subliniat că în momentul în care eşti un candidat de care nu ştie nimeni trebuie să spargi tiparele cumva şi că a apreciat-o ca om politic inteligent, care astfel s-a făcut cunoscut.

"Sigur că dacă-mi spune mie doamna respectivă că n-a vrut, că n-a ştiut că va avea şi o conotaţie sexuală acest slogan, îi spun că nu mă duce pe mine cu vorba. Dar în mod cert a ştiut şi a făcut-o în mod inteligent şi intenţionat. Sigur că fondul «încercaţi şi cu o femeie» se referă la politică, dar în mod evident toţi cei care s-au distrat cu acest slogan s-au gândit la conotaţia sexuală a acestui slogan, lucru care a făcut extrem de bine acelei doamne, că probabil în Bacău n-o ştia foarte multă lume, dar acum e foarte cunoscută", a spus Mitrea.

El a calificat, însă, drept "idioţenie" campania desfăşurată de candidatul PNL Victor Manea la Primăria Constanţa, ce a folosit un elefant care ar mânca mazăre şi pe care l-a plimbat pe străzile Constanţei.

"Chestia cu elefantul la Constanţa a fost o idioţenie. Să plimbi elefantul din Bulgaria, să-l plimbi pe străzi în Constanţa şi să spui că elefanţii mănâncă mazăre. Unu, elefanţii nu mănâncă mazăre, doi, e o idioţenie de fapt. Dar mă rog, suntem o ţară zoologică, unii au papagal", a mai spus el.

În discursul de la lansarea candidatei la Primăria Reghin, Mitrea i-a spus Mariei Precup că dacă toată sala o iubeşte măcar jumătate cât o iubeşte el, "va fi primar toată viaţa". Maria Precup a câştigat notorietate pe plan local în 2004, când, prezindând o şedinţă a PSD, le-a spus celorlalţi participanţi, bărbaţi, că vrea să-i vadă pe toţi "cu pix-urile sus".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici