Mitrea: Sunt informaţii că Geoană încearcă să forţeze un congres aranjat

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că are informaţii că Mircea Geoană ar încerca, la discuţiile din Poiana Braşov cu o parte a liderilor de filialele din Transilvania, să îi convingă pe aceştia să devanseze Congresul partidului pentru 12 februarie.

17 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Sunt informaţii că Geoană încearcă să forţeze un congres aranjat

Mitrea: Sunt informaţii că Geoană încearcă să forţeze un congres aranjat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Mitrea, care şi-a anunţat vineri candidatura la funcţia de preşedinte al PSD, a afirmat că are informaţii că Geoană ar încerca, la discuţiile cu o parte a liderilor de organizaţii din Transilvania, să "falsifice" Congresul care ar trebui să aibă loc în primăvară.

El a spus că, la discuţiile din Poiana Braşov, care au loc în acest sfârşit de săptămână, Geoană ar încerca să îi convingă pe preşedinţii de organizaţii să se devanseze data Congresului, prin transformarea Consiliului Naţional, programat pentru 7-12 februarie, într-un congres "restrâns".

Mitrea a afirmat că Geoană ar încerca să "rupă partidul", forţând un congres "aranjat".

El a invocat anumite "semnale" din partid, vorbind despre faptul că alegerile pentru conducerea centrală, de la Congres, ar putea duce la o rupere a partidului.

Senatorul PSD a menţionat că, potrivit acestor informaţii, Geoană ar dori ca pe 12 februarie să aibă loc Congresul, în locul Consiliului Naţional, cu un număr restrâns de delegaţi, fără organizarea prealabilă a unor conferinţe judeţene - cum prevede Statutul PSD - în care să se stabilească delegaţii la congres.

Mitrea a negat că, dacă va pierde la Congres, ar părăsi PSD şi ar adera la grupul parlamentarilor independenţi, condus de fostul social-democrat Gabriel Oprea.

De altfel, Mitrea a scris şi pe blogul său, vineri seară, că "gruparea Geoană" vrea să convoace formal un Consiliu Naţional pentru 12 februarie, pe care să îl transforme imediat în congres "cu câteva sute de membri".

"Astfel, Geoană & co. speră ca printr-un congres rapid şi aranjat să-şi păstreze controlul asupra partidului, control care a dus partidul în situaţia de a se permanentiza în opoziţie. Este grav dacă gruparea Geoană reuşeşte să dea această lovitură. Este grav pentru că, dacă lovitura le iese, riscul ca PSD să se rupă este foarte mare. Sper ca toţi colegii mei, şefi de filiale, lideri locali, oameni cu influenţă în partid, oameni cărora le pasă de PSD, să se opună acestei tentative", afirmă el pe blog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici