Mitrea: Vanghelie a propus să fiu exclus din PSD

Miron Mitrea a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că, din informaţiile pe care le are, Marian Vanghelie a propus excluderea sa din PSD, preşedintele filialei Bucureşti confirmând că a solicitat în BPN să se facă o analiză, iar, dacă nu se va găsi o altă fomulă, senatorul să fie exclus din PSD.

63 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Vanghelie a propus să fiu exclus din PSD

Mitrea: Vanghelie a propus să fiu exclus din PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Miron Mitrea a susţinut că "gaşca care controlează conducerea partidului, gaşca lui Hrebenciuc care îl controlează şi pe Mircea Geoană" s-a supărat pe el fiindcă a afirmat că o parte din scrisoarea lui Cozmâncă este adevărată, chiar dacă nu este de acord cu tonul ei, conform sursei citate.

Mitrea a spus că, din câte a fost "informat", Marian Vanghelie a făcut această propunere într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional, fiind susţinut şi de Ioan Toma, de la Olt.

"Mi-e greu să comentez ce spune Marian Vanghelie. E penibil faptul că el vorbeşte în numele PSD-ului, mă simt penibil, îmi cer scuze faţă de cei care ne văd că el este purtător de cuvânt al partidului, nu depinde de mine acest lucru, că n-ar fi dacă ar depinde de mine. (...) Nu e vina lui că i-au ieşit anumite chestii. E vina celor care-l ţin acolo să-i iasă", a mai spus Mitrea.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, la acelaşi post de televiziune, că a făcut, la ultima şedinţă a BPN, o propunere în sensul excluderii lui Miron Mitrea din partid.

"Am spus să facem o analiză în primul rând, după care, dacă nu găsim o altă fomulă, să-l excludem din PSD, pentru faptul că eu unul m-am săturat şi sunt foarte mulţi colegi din judeţe care s-au săturat să muncească în judeţe, să încercăm să câştigăm alegerile, iar oameni gen domnul Cozmâncă, domnul Mitrea şi alţii din interiorul partidului, care au beneficiat de 15-20 de ani de privilegiile partidului, acum se dau mari lideri la televizor şi vin şi sar în favoarea domnului Traian Băsescu, oameni care cred că, dacă se lipesc şi îi dau un jutor domnului preşedinte Traian Băsescu, se consideră că pot scăpa de problemele pe care le au. Dar se vor păcăli", a spus Vanghelie.

Marian Vanghelie a declarat, luni, că lui Octav Cozmâncă şi lui Miron Mitrea ar trebui să le fie ruşine că, după ce au beneficiat de privilegiile partidului, au ajuns să se maimuţărească şi să îl sprijine pe Traian Băsescu în pachet cu Sorin Oprescu.

Întrebat de scrisoarea deschisă a lui Octav Cozmâncă, în care acesta formula mai multe critici la adresa PSD, Vanghelie a răspuns: "Eu am auzit două persoane, cred că le-am văzut şi fotografia pe la televizor, care vorbeau de caşcavalizare. Eu aş spune că ar trebui să le fie ruşine. Oamenii ăştia nu au avut curaj niciodată în viaţa lor, din păcate. S-au folosit şi au beneficiat de toate privilegiile partidului timp de 20 de ani şi unul şi celelălalt". Solicitat să precizeze cine sunt cei doi, Vanghelie a spus că, în afară de Octav Cozmâncă, s-a referit şi la Miron Mitrea, fostul secretar general al partidului.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava a decis, luni, excluderea din partid a fostului lider social-democrat Octav Cozmâncă, după ce acesta s-a autosuspendat duminică, din partid, motivând că PSD nu mai e un partid de stânga şi că nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de "grupuri de interese".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici