Monica Iacob Ridzi, candidat PPDD pentru un nou mandat de deputat în Valea Jiului

Deputatul Monica Iacob Ridzi, care a demisionat recent din PDL, s-a înscris luni în PPDD Hunedoara, ea urmând să candideze din partea acestui partid pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5 din Valea Jiului, colegiu în care a candidat şi la scrutinul precedent.

520 afișări
Imaginea articolului Monica Iacob Ridzi, candidat PPDD pentru un nou mandat de deputat în Valea Jiului

Monica Iacob Ridzi (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Preşedintele PPDD Hunedoara, Haralambie Vochițoiu, a declarat luni că Monica Iacob Ridzi a semnat adeziunea la PPDD, aceasta fiind desemnată candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5, Petroşani-Petrila-Aninoasa.

"Prin alocarea Colegiului uninominal 5, am finalizat lista cu candidaturi pentru alegerile din decembrie. Faptul că Monica Iacob Ridzi candidează în Valea Jiului, în colegiul în care are şi domiciliul, demonstrează că noi, cei din PPDD, venim în faţa electoratului cu oameni responsabili, cu experienţă în politică şi care cunosc problemele Văii Jiului. Principalul nostru scop este de a trimite oameni de-ai locului", a spus Vochiţoiu.

În 5 octombrie, surse politice declarau pentru MEDIAFAX că deputatul Monica Iacob Ridzi, care a demisionat recent din PDL, negociază o candidatură la alegerile parlamentare din partea PPDD, în acelaşi colegiu în care a candidat şi la scrutinul precedent, respectiv colegiul uninominal 5, care include şi oraşul Petroşani, unde primar este soţul său.

De asemenea, surse apropiate lui Ridzi afirmau că aceasta ar fi avut discuţii şi cu reprezentanţi ai PSD şi ai PNL.

Dan Diaconescu declara, în 6 octombrie, răspunzând unei întrebări, că nu ştie despre vreo candidatură a Monicăi Iacob Ridzi din partea PPDD şi că, din ceea ce cunoaşte, aceasta ar vrea să participe la alegerile parlamentare sub sigla USL.

În 19 septembrie, Monica Iacob Ridzi şi-a anunţat demisia din PDL, afirmând că acesta a devenit "un partid al dublei măsuri".

În aceeaşi zi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta.

Ulterior, Ridzi a afirmat, într-o conferinţă de presă la Petroşani, că a acceptat să facă un pas în spate când a fost acuzată public în dosarul "2 Mai", dar în egală măsură a aşteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăţia.

"Am înţeles să fac un pas în spate, să evit expunerile mediatice, să tac şi să-mi prezint argumentele exclusiv în faţa instanţei de judecată, şi nu pe la emisiuni ori în presă. Am înţeles să respect astfel deciziile partidului, linia impusă de acesta şi să dovedesc încă o dată loialitatea mea. Dacă în urma discuţiilor pe care am cerut să le port şi în care aş fi fost lăsată să-mi expun punctele de vedere, să-mi prezint argumentele, să aduc dovezile neimplicării mele în fapte penale aş fi fost mai atent ascultată, dacă unii colegi s-ar fi abţinut de la a face declaraţii publice la adresa mea sau a familiei mele, în toţi aceşti ani, fără a avea minima decenţă să mă consulte, aş fi înţeles să respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură a mea în 2012. Însă aceste lucruri nu s-au întâmplat. Şi astfel a apărut o prăpastie. A trebuit să aleg. Şi am ales Valea Jiului", a spus Monica Iacob Ridzi.

Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici