Moţiunea a fost respinsă. Guvernul Boc rămâne iar Codul Muncii se consideră adoptat

Respingerea moţiunii de cenzură a fost anunţată oficial, miercuri, în plenul Parlamentului, rezultatul indicând 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 "pentru" şi patru "împotriva" demersului opoziţiei.

153 afișări
Imaginea articolului Moţiunea a fost respinsă. Guvernul Boc rămâne iar Codul Muncii se consideră adoptat

Moţiunea a fost respinsă. Guvernul Boc rămâne iar Codul Muncii se consideră adoptat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Codul Muncii se consideră adoptat.

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie a fost respinsă, miercuri seară, de Parlament, fiind votată doar de 212 parlamentari, în condiţiile în care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptată.

Potrivit anunţului oficial, la moţiunea de cenzură s-au înregistrat 218 voturi, din care au fost anulate două.

Din cele 216 voturi valabil exprimate, pentru adoptarea moţiunii au votat 212 senatori şi deputaţi, iar pentru respingerea acesteia au votat patru.

Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul, cei mai mulţi dintre ei lăsând să se vadă modul în care au introdus bilele în urne, respectiv împotriva moţiunii.

Conform Constituţiei, respingerea moţiunii de cenzură atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

  • Boc : Respingerea moţiunii este o altă bătălie câştigată, cravata violet a adus un rezultat bun

Respingerea moţiunii de cenzură în cazul Codului Muncii reprezintă o altă bătălie câştigată în procesul de reformare a statului, a declarat premierul Emil Boc, adăugând, zâmbind, că a spus încă de la începutul şedinţei Parlamentului că dacă va purta cravata violet va obţine un rezultat bun.

După anunţul privind rezultatul votului la moţiune, şeful Guvernului a venit în faţa jurnaliştilor şi a afirmat zâmbind : "V-am spus de dimineaţă că, dacă e cravata violet, va fi un rezultat bun ?".

El a adăugat că rezultatul votului reprezintă o nouă bătălie câştigată în procesul de reformare a statului, după alte legi importante promovate de Guvern.

Solicitat de jurnalişti să comenteze intenţia opoziţiei de a sesiza Curtea Constituţională în cazul proiectului de modificare a Codului Muncii, Boc a răspuns că este dreptul opoziţiei să iniţieze un astfel de demers, dar că din punctul de vedere al Guvernului nu există niciun risc ca modificările la Codul Muncii să fie declarate drept neconstituţionale.

  • Boc întrebat dacă va demisiona: Joi am şedinţa de guvern, nu intru în scenariile presei

Premierul Emil Boc a declarat că nu doreşte să intre în "scenariile" presei privind demisia sa din postul de prim-ministru şi că personal este ocupat cu activitatea guvernamentală, joi dimineaţa urmând să conducă şedinţa Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici