Moţiunea "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", respinsă de Camera Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema Educaţiei, intitulată "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", cu 153 de voturi "împotrivă", 67 voturi "pentru" şi 10 abţineri. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost prezentă la dezbateri.

1341 afișări
Imaginea articolului Moţiunea "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", respinsă de Camera Deputaţilor

Moţiunea "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", respinsă de Camera Deputaţilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ea a declarat că moţiunea simplă a PDL este un demers politic, care are ţinte clare, îndreptate spre persoane, şi a apreciat că democrat-liberalii sunt deranjaţi de faptul că premierul Victor Ponta este "de altă valoare decât premierii PDL".

PDL cerea renunţarea la introducerea bacalaureatului profesional pentru 2013 şi continuarea învăţământului profesional, aşa cum a fost el introdus în 2012, precum şi aplicarea Legii educaţiei naţionale în privinţa bacalaureatului tehnologic.

De asemenea, democrat-liberalii cereau ca ministrul Andronescu să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, precum şi emiterea unei interdicţii pentru acesta de a mai activa cel puţin cinci ani de zile în învăţământul universitar.

PDL cerea ca ministrul Educaţiei şi premierul, "vinovaţi de situaţia educaţiei", să demisioneze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici