Moţiunea PNL împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă de Cameră

Moţiunea simplă depusă de liberali împotriva ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, a fost respinsă, luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, întrunind doar 112 voturi "pentru", 142 voturi "împotrivă" şi opt abţineri.

23 afișări
Imaginea articolului Moţiunea PNL împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă de Cameră

Moţiunea PNL împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă de Cameră (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"112 voturi «pentru», 142 de voturi «împotrivă» şi opt abţineri. Moţiunea a picat", a spus de la prezidiul Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Potrivit votului electronic afişat pe site-ul Camerei Deputaţilor, în favoarea moţiunii au votat deputaţii PSD şi PNL, doi independneţi, dar şi deputaţii PDL Vasile Gherasim şi Vasile Oajdea.

Împotriva moţiunii s-au exprimat deputaţii PDL, ai UDMR, majoritatea deputaţilor UDMR, ai minorităţilor şi independenţii.

Deputaţii PDL şi PNL s-au acuzat reciproc, luni, la dezbaterea moţiunii, în legătură cu situaţia din domeniu, UDMR a spus că nu votează moţiunea, iar Marian Săniuţă (PSD) a menţionat că vrea să ajungă cu trenul la Slănic "şi nu cu Audi", ca ministrul Radu Berceanu.

Săniuţă a arătat că Slănic este singurul oraş din România "în care nu mai ajung trenurile".

"Îmi doresc să ajung cu trenul la Slănic, nu cu Audi A6, ca dumneavoastră", i-a spus deputatul PSD ministrului Transporturilor.

Relu Fenechiu (PNL) a apreciat că situaţia de la CFR Călători "este cauzată de afacerile dintre rude".

Cristian Petrescu (PDL) i-a acuzat pe liberali că "nu au ştiut de unde să copieze" când au întrocmit textul moţiunii şi a vorbit despre "jaful" pe care conducerea PNL l-ar fi făcut la CFR Marfă, în timpul mandatului lui Ludovic Orban din fruntea Ministerului Transporturilor.

UDMR, prin deputatul Antal Istvan, a anunţat că nu votează moţiunea PNL şi a precizat că, indiferent cine a fost la guvernare, de 10 ani, partidele din opoziţie şi de la putere s-au acuzat reciproc pentru situaţia din domeniul transporturilor.

El a mai spus că, personal, consideră că există şanse pentru continuarea Autostrăzii Transilvaniei. Reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cei independenţi nu au luat cuvântul la dezbaterea moţiunii PNL.

Liberalii cereau demisia ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, în moţiunea simplă intitulată "Ministrul anti-transporturi şi pro-furt", depusă, miercuri, la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici