Moţiunea simplă "Agricultura falimentară, dar politizată" a fost respinsă de Senat

Senatul a respins, luni, moţiunea simplă "Agricultura falimentară, dar politizată", fiind întrunite 59 de voturi "pentru", 65 "împotrivă" şi o abţinere".

233 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă "Agricultura falimentară, dar politizată" a fost respinsă de Senat

Moţiunea simplă "Agricultura falimentară, dar politizată" a fost respinsă de Senat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Moţiunea fusese iniţiată de un număr de 58 de senatori PSD şi PNL.

Moţiunea a întrunit 65 de voturi "împotrivă", 59 de voturi "pentru" şi o abţinere", potrivit Regulamentului Senatului, pentru adoptare fiind necesar votul favorabil al majorităţii senatorilor, adică 69 de voturi "pentru".

Senatorii au folosit votul secret electronic, la propunerea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

În cursul dezbaterilor din Senat, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că problemele din acest domeniu sunt acumulate în decurs de 20 de ani, nici guvernele PSD, nici cele PNL neavând soluţii.

Ministrul a susţinut că acuzaţiile formulate în moţiunea simplă a PNL şi PSD, intitulată "Agricultura, falimentară, dar politizată", reprezintă "nonsensuri" rezumate de simple operaţiuni aritmetice, nu de estimări oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici