MOTIVUL pentru care UDMR nu a votat Legea bugetului de stat pe 2013

UDMR a votat împotriva bugetului de stat pe acest an din "motive transilvane", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR), potrivit căruia cele mai slab finanţate judeţe sunt cele din Transilvania.

1059 afișări
Imaginea articolului MOTIVUL pentru care UDMR nu a votat Legea bugetului de stat pe 2013

MOTIVUL pentru care UDMR nu a votat Legea bugetului de stat pe 2013

Iuliu Winkler a afirmat că i se pare "regretabil" faptul că nu a existat o dezbatere reală pe marginea bugetului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Pe zgomotul de fond creat dintr-o dată, s-a adoptat bugetul. Nu am mai avut nicio dezbatere şi nu a mai existat o preocupare publică faţă de conţinutul Legii bugetului de stat pe 2013", a spus deputatul european al UDMR.

Potrivit lui Iuliu Winkler, Uniunea a decis să voteze împotriva bugetului întrucât "cele mai slab finanţate proiecte şi judeţe" sunt cele din Transilvania.

"UDMR nu a votat Legea bugetului de stat pe 2013 din motive transilvane. O să avem probleme cu întreţinerea drumurilor judeţene, pentru care s-a primit aceeaşi sumă de bani ca şi anul trecut, avem o finanţare insuficientă pentru proiectele autostrăzilor", a afirmat deputatul.

Acesta a adăugat că UDMR a avut o atitudine constructivă şi în procesul de adoptare a bugetului, depunând doar o sută de amendamente, în vreme ce totalul acestora a fost în jur de 13.000, însă niciunul nu a fost luat în considerare.

În 7 februarie, Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă". PDL a sesizat CC că Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum şi fără a lua în considerare amendamentele opoziţiei, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat. Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea bugetului de stat pe anul 2013, este constituţională, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici