Năstase: Băsescu a promulgat în 2005 legea care îi permitea lui Patriciu să amâne plata unor datorii

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, la Antena 3, că Traian Băsescu a promulgat, în aprilie 2005, legea care îi permitea lui Dinu Patriciu să amâne plata unor datorii până la sfârşitul anului 2010, el întrebându-se de ce Băsescu nu a trimis înapoi la Parlament această lege.

31 afișări
Imaginea articolului Năstase: Băsescu a promulgat în 2005 legea care îi permitea lui Patriciu să amâne plata unor datorii

Năstase: Băsescu a promulgat în 2005 legea care îi permitea lui Patriciu să amâne plata unor datorii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Apropo de povestea cu Petromidia. Vreau să întreb ce interes a avut Traian Băsescu să-i aprobe în aprilie 2005 lui Dinu Patriciu Legea care îi permitea să amâne plata unor datorii până la sfârşitul lui 2010? Pentru că, până la urmă, Legea de care tot vorbeşte - cu cele 600 de milioane datorii - el este cel care a promulgat-o, în aprilie 2005", a declarat Năstase.

El s-a întrebat, retoric, ce interes a avut Traian Băsescu să promulge această lege în loc să o trimită la Parlament.

"Întrebarea este următoarea: ce interes a avut Traian Băsescu să nu trimită înapoi la Parlament această Lege. A promugat-o şi iată că mă întreabă pe mine dacă mă aştept să primesc înapoi 600 de milioane de dolari de la Patriciu", a spus Năstase.

El a admis că l-a derajat acuzaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia ar urma să primească 600 de milioane de dolari de la Dinu Patriciu în 2010.

"M-a deranjat acest lucru. Am dat un răspuns care cred că era destul de bun: dacă iau banii ăştia anul viitor, mă angajez să cumpăr o flotă nouă pentru România", a spus Năstase.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la începutul şedinţei Colegiului Director al PDL, că "rechinii" moguli au interese ca Mircea Geoană şi Klaus Iohannis să ajungă la putere, susţinând că Dinu Patriciu trebuie să îi restituie lui Adrian Năstase 600 de milioane de dolari în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici