Năstase: Băsescu vrea să scape de Boc

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, susţine, într-o postare pe blog, că anunţul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, privind urgentarea adoptării Legii lustraţiei arată că Traian Băsescu "vrea să scape" de Emil Boc.

13 afișări
Imaginea articolului Năstase: Băsescu vrea să scape de Boc

Năstase: Băsescu vrea să scape de Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Năstase menţionează că Roberta Anastase a promis public, nu de mult timp, că Legea lustraţiei ar urma să fie aprobată foarte rapid de Parlament şi că el va trece peste "ridicolul situaţiei de a veni acum cu o astfel de propunere, după ce 20 de ani nu ai spus nimic despre ea".

Adrian Năstase adaugă însă că nu poate să nu se mire de faptul că o astfel de lege l-ar pune în postura de "lustrabil-şef" pe nimeni altul decât pe Emil Boc, "preşedintele de pe hârtie al PDL şi premierul de hârtie al Guvernului României".

"Da, la ora aceasta, Emil Boc este personajul cu cea mai înaltă funcţie în stat, care a deţinut funcţii în cadrul Tineretului Comunist. O tânără speranţă, care, iată, confirmă după atâta timp. Spiritul nu l-a părăsit, doar stăpânul s-a schimbat", mai scrie Năstase.

Fostul premier susţine că nu poate creadă că aici este vorba despre "o scăpare" a PDL.

"Având în vedere că iniţiatorul mişcării este Roberta Anastase, pentru mine este clar că unda verde a venit mai din deal de Modrogan. De ce? Răspunsul nu este atât de uşor pe cât aţi putea crede. Băsescu nu ar vrea să scape de Emil Boc pentru mandatul dezastruos de premier. El nu a fost pus acolo să fie premier. El a fost pus acolo în postura de executant şi încasator. Este evident însă că Emil Boc nu mai rezistă mult în postura de scut, iar loviturile încep să treacă prin el şi să fie resimţite de cel care ţine scutul. Dar un scut care te-a servit atâţia ani nu poate să fie aruncat în văzul lumii, tocmai de tine. Aşa că inventezi un pretext pentru a-l înlocui cu altul. Şi ce alt pretext mai bun poţi găsi decât pensionarea prin lege a celor care şi-au oferit serviciile la cel puţin doi stăpâni. Sau poate greşesc eu şi motivul e altul. Un lucru îmi este însă clar. Băsescu vrea să scape de Boc", susţine Adrian Năstase.

Liderul Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a anunţat că iese din greva foamei, marţi, după întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în timpul căreia s-a stabilit un calendar clar pentru adoptarea Legii lustraţiei, care ar urma să treacă de Parlament până în 20 mai.

Mărieş a făcut anunţul că renunţă la protest la finalul unei întâlniri de marţi dimineaţă între reprezentanţii mai multor organizaţii civice şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

"Având în vedere rezultatul discuţiilor şi faptul că am stabilit un calendar clar pentru adoptarea Legii lustraţiei, vă anunţ că din acest moment am ieşit din greva foamei. Am văzut astăzi că există voinţă politică, iar adoptarea unei legi a lustraţiei corecte era ultima dintre revendicările pentru care militam eu", a spus Doru Mărieş.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că discuţia de marţi dimineaţă a fost una tehnică şi că ea va fi urmată de una similară în 13 aprilie, atunci când Legea lustraţiei va fi discutată "cu amendamentele pe masă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici