Năstase, către PDL, după ce Oltean i-a întrerupt microfonul: E inadmisibil! Să vă fie ruşine!

Fostul premier Adrian Năstase a părăsit, luni seară, nervos, tribuna Parlamentului, unde încerca să susţină o intervenţie pe procedură şi să invoce un text constituţional, după ce preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, i-a întrerupt microfonul, reproşându-i că susţine o declaraţie politică.

42 afișări
Imaginea articolului Năstase, către PDL, după ce Oltean i-a întrerupt microfonul: E inadmisibil! Să vă fie ruşine!

Năstase, către PDL, după ce Oltean i-a întrerupt microfonul: E inadmisibil! Să vă fie ruşine! (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şedinţa de plen a fost reluată, luni seară, după ora 23.00, după circa şase ore de dezbateri şi numeroase pauze de consultări, cu un discurs al deputatului PNL Octavian Popa, căruia preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, i-a tăiat microfonul reproşându-i că susţine declaraţii politice în loc să intervină pe procedură.

Deşi i s-a tăiat microfonul deputatul liberal a vorbit circa zece minute, fără amplificare, el fiind auzit doar de către colegii PSD şi PNL din apropierea sa, care îl aplaudau zgomotos şi care formaseră un cerc în jurul tribunei, nepermiţând accesul deputaţilor PDL.

Oltean i-a reproşat deputalui liberal că face circ, dar l-a lăsat să continue să vorbească fără amplificare. "Circul îl oferă dumneavoastră poporul, pâinea sper că o va da PDL", a spus Oltean.

După Octavian Popa, la microfonul de la tribuna Parlamentului a luat cuvântul Adrian Năstase, căruia i s-a permis să facă o intervenţie pe procedură.

Năstase a reproşat PDL că încearcă să să schimbe judecătorul la Curtea Constituţională decis de Cameră în persoana lui Valer Doneanu cu unul "servil", pentru a transforma Curtea Constituţională într-un loc în care se poate valida tăierea pensiilor şi salariilor.

Oltean i-a reproşat lui Năstase că face declaraţii politice şi i-a cerut să intervină pe procedură.

Năstase s-a conformat şi a dorit să invoce un text constituţional, moment în care a fost întrerupt de Oltean, care i-a replicat că procedura priveşte textul regulamentului Camerei, nu pe cel constituţional.

"Am rugămintea să nu mă întrerupeţi", a spus Năstase nervos, întorcându-se către Oltean.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, i-a tăiat în acest moment microfonul, ceea ce l-a determinat pe Năstase să vorbească fără amplificare. "Este inadmisibil! Dacă asta e ce vă învaţă de la Cotroceni...Să vă fie ruşine", a spus Năstase, părăsind tribuna Parlamentului şi luând loc, în picioare, în faţa acesteia.

În acel moment, Oltean a acordat o altă pauză de 20 de minute.

La lucrările de plen ale Camerei şi-au făcut apariţia, între orele 22.00 şi 23.00, miniştrii Elena Udrea şi Laszlo Borbely, fostul ministru Monica Iacob Ridzi, dar şi preşedintele PSD, Victor Ponta.

În pauzele dese de consultări acordate deputaţii şi-au deschis laptopurile, unde urmăreau în direct meciul transmis de TVR de la Campionatul Mondial de fotbal şi mâncau grisine, unul dintre puţinele produse disponibile la bufetul Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici