Năstase: PSD nu ar trebui să voteze proiectul de buget pe 2010

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că, în opinia sa, la nivel de principii, PSD ar trebui să se raporteze negativ la proiectul de buget pe 2010 care va fi dezbătut în plenul Parlamentului.

15 afișări
Imaginea articolului Năstase: PSD nu ar trebui să voteze proiectul de buget pe 2010

Năstase: PSD nu ar trebui să voteze proiectul de buget pe 2010 (Imagine: Gabriel Petrescu/MediafaxFoto)

Năstase a afirmat că reprezentanţii PSD ar trebui să sublinieze, la dezbaterile din plen, faptul că bugetul propus de Guvern va continua "creşterea pe datorie".

"Este un buget care nu va ajuta la ieşirea din criză, dimpotrivă, va duce la adâncirea crizei. Este un buget care a fost construit pe ministere, şi nu pe politici publice", a adăugat el.

Năstase a spus că, în opinia sa, la nivel de principii, votul parlamentarilor PSD în plen ar trebui fie negativ.

"În esenţă, abordarea noastră trebuie să fie negativă faţă de acest buget, chiar dacă în comisii unele lucruri au fost peticite, iar unele s-ar mai putea rezolva în plen", a menţionat el.

Adrian Năstase a reproşat Guvernului şi reprezentanţilor puterii că nu au acordat o atenţie mai mare dimensiunii sociale şi a apreciat că ar fi putut fi acceptate unele amendamente ale PSD cu caracter social dacă s-ar fi strâns cureaua la fondurile "exagerate" alocate unor ministere.

BPN al PSD decide, luni, cum vor vota parlamentarii PSD în plenul Parlamentului la dezbaterea pe bugetul pe 2010, în condiţiile în care amendamentele acestora nu au fost acceptate de comisiile de buget-finanţe şi mai mulţi lideri ai partidului şi-au exprimat opinia că PSD nu ar trebui să voteze bugetul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici