Năstase: Roberta Anastase nu este capabilă să judece cu propria ei minte

Deputatul PSD Adrian Năstase o critică în temeni duri pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, despre care spune că "nu este capabilă să judece cu propria ei minte, nu vrea să judece, să decidă, să acţioneze".

110 afișări
Imaginea articolului Năstase: Roberta Anastase nu este capabilă să judece cu propria ei minte

Năstase: Roberta Anastase nu este capabilă să judece cu propria ei minte (Iamgine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Prezent, sâmbătă, la Ploieşti, unde a participat la Conferinţa Municipală a PSD Ploieşti, în cadrul căreia au fost alese structurile de conducere ale acestei organizaţii, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a criticat-o, în discursul său, Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, despre care a afirmat că "nu este capabilă să judece cu propria ei minte, nu vrea să judece, să decidă, să acţioneze".

Năstase a spus că se întâlneşte des la Parlament cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi că nu vrea să se refere la discuţiile care au loc în Parlament.

"Mă deranjează faptul că nu este capabilă (Roberta Anastase - n.r.) să judece cu propria ei minte, nu vrea să judece, să decidă, să acţioneze. De fiecare dată când apare o problemă se ridică de la masă, merge să dea un telefon, se întoarce şi transmite, probabil, pentru Biroul Permanent al Camerei", a spus Adrian Năstase referindu-se la preşedintele Camerei Deputaţilor.

Deputatul social-democrat a adăugat că acesta "este, de fapt, un mod de a transforma Parlamentul într-o anexă a lui Traian Băsescu".

Adrian Năstase a mai acuzat-o pe Anastase că "incită la respingerea ca fiind inadmisibil a unui instrument care este prevăzut de Constituţie", respectiv moţiunea de cenzură, precizând că, din punctual său de vedere, Anastase nu are respect nici pentru Parlament, nici pentru cutumele parlamentare, nici pentru reprezentanţii opoziţiei.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a adăugat că propunerea ca parlamentarii PDL să se abţină sau să iasă din sală la dezbaterea moţiunii de cenzură" arată lipsa de încredere în propriii membri de partid şi în parlamentarii Puterii".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat joi că le recomandă parlamentarilor PDL "să nu participe la mascarada" privind moţiunea de cenzură a opoziţiei şi susţine, ca variante, ca democrat-liberalii să voteze "împotrivă" sau să stea în sală şi să nu participe la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici