Năstase: USL a intrat în zodia căsătoriei din interes, dar trebuie să funcţioneze în continuare

Fostul preşedinte PSD Adrian Năstase a declarat sâmbătă, la Consiliul Naţional al partidului, că USL a depăşit etapa dragostei tumultoase şi a intrat în zodia căsătoriei din interes, el arătând că era normal să se întâmple aşa şi că, în opinia sa, USL trebuie să funcţioneze în continuare.

91 afișări
Imaginea articolului Năstase: USL a intrat în zodia căsătoriei din interes, dar trebuie să funcţioneze în continuare

Năstase: USL a intrat în zodia căsătoriei din interes, dar trebuie să funcţioneze în continuare (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"Am văzut că USL a depăşit etapa dragostei tumultoase şi a intrat într-o perioadă mai relaxată, zodia căsătoriei din interes. Multe căsătorii de acest gen rezistă perioade mai lungi, dar într-un fel era normal să se întâmple aşa. În pofida tensiunilor recente, cred în continuare că această alianţă este raţională şi justificată nu doar de necesitatea de a îndepărta un regim anacronic, ci şi pentru a realiza marile transformări de care România are nevoie", a spus Năstase.

El a spus că USL trebuie să funcţioneze în continuare, motiv pentru care e nevoie de concesii şi copromisuri duse până la o limită rezonabilă.

"România are nevoie de un nou regim politic. Prin deciziile Curţii Constituţionale s-a creat practic o nouă Consittuţie, diferită de cea validată prin vot în 1991 sau cea din 2003. Posibilitatea de şantaj a preşedintelui republicii a crescut, iar forţa sa distructivă o vedem zi de zi. De aceea, dincolo de schimbarea Guvernului Boc, e nevoie să fie pregătită pentru anul viitor schimbarea regimului Băsescu. Acest lucru înseamnă o pregătire amplă şi, evident, câştigarea alegerilor. În sistemul de Justiţie vor trebui de asemenea clarificare lucruri importante", a mai spus Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici