Negoiţă: Am transmis invitaţii scrise, am primit refuz cu recomandarea să depun mandatul

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a declarat, sâmbătă, că a transmis liderilor PSD şi PNL invitaţii scrise la negocieri pentru formarea unui guvern de uniune naţională, dar că a fost refuzat de aceştia, tot în scris, cu recomandarea de a-şi depune mandatul.

66 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Am transmis invitaţii scrise, am primit refuz cu recomandarea să depun mandatul

Negoiţă: Am transmis invitaţii scrise, am primit refuz cu recomandarea să depun mandatul (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am transmis invitaţii scrise, am primit refuz scris cu recomandarea să îmi depun mandatul. Dacă nu au venit, cu cine să discut?", a spus Negoiţă, la Realitatea TV.

El a explicat că a acceptat propunerea pentru postul de prim-ministru, pentru "un mandat plin", deoarece a crezut cu adevărat, bazându-se şi pe declaraţii pozitive anterioare ale reprezentanţilor PSD şi PNL la adresa sa, că poate forma un guvern de uniune naţională. El a arătat s-a gândit şi la un guvern majoritar PDL-PNL, dar că cel mai dur refuz de negocieri l-a primit din partea liberalilor.

Întrebat care este motivul pentru care doreşte să propună Parlamentul lista Guvernului într-un interval de trei zile de la nominalizare, Negoiţă a argumentat prin faptul că FMI a atenţionat România că nu va primi a treia tranşă din împrumut dacă bugetul pentru 2010 nu este aprobat până la 10 decembrie.

"Eu încă sper ca Parlamentul să voteze Guvernul, în interes naţional", a adăugat Negoiţă.

Premierul desemnat a mai remarcat că 99% dintre articolele apărute în presă la adresa sa după nominalizare sunt negative şi s-a întrebat dacă nu există şi un "partid al presei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici