Negrescu cere CE fonduri europene pentru copiii români cu părinţi plecaţi în afara ţării

Europarlamentarul Victor Negrescu a trimis joi o solicitare Comisiei Europene, prin care atrage atenţia instituţiilor europene asupra problemelor complexe, psihologice, educaţionale, economice sau de sănătate, cu care se confruntă copiii rămaşi în urmă după plecarea părinţilor în afara ţării.

129 afișări
Imaginea articolului Negrescu cere CE fonduri europene pentru copiii români cu părinţi plecaţi în afara ţării

Negrescu cere CE fonduri europene pentru copiii români cu părinţi plecaţi în afara ţării

„Un studiu recent, realizat de organizaţiile neguvernamentale, arată că aproape 1 milion de copii din România au avut cel puţin un părinte plecat pentru mai mult timp în afara ţării şi că acest lucru a generat consecinţe asupra dezvoltării şi situaţiei acestor copii. România nu este singura ţară care se confruntă cu astfel de provocări. Întrucât multe din problemele evidenţiate pot să îşi găsească rezolvarea printr-o colaborare mai bună la nivel european, am iniţiat acest demers prin care solicităm Comisiei Europene să creeze un grup de lucru activ la care să participe statele membre, autorităţile competente şi partenerii neguvernamentali reprezentativi, să aloce fonduri europene suplimentare şi să coordoneze măsurile luate cu scopul maximizării exemplelor de bună practică”, spune Victor Negrescu.

El precizează că demersul este susţinut de europarlamentari din mai multe grupuri politice.

„Sunt bucuros că această iniţiativă a avut un ecou atât de bun şi că mai mulţi colegi eurodeputaţi, cu viziuni politice diferite, susţin demersul nostru”, încheie eurodeputatul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici