Negrescu: Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru PE este un vot pierdut

„Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut“, spune coordonatorul naţional PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

244 afișări
Imaginea articolului Negrescu: Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru PE este un vot pierdut

Negrescu: Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru PE este un vot pierdut

Coordonatorul naţional PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu, a îndemnat în timpul conferinţei internaţionale „Provocările europene şi viziunea social-democrată pentru viitor“, la combaterea mesajelor extremiste în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European şi la promovarea unui mesaj realist şi constructiv despre avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană.

„Alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor determina modul în care va arăta Europa pe viitor. După zeci de ani de conducere de dreapta este evident că este nevoie de o schimbare la nivel european, de un viraj spre stânga în direcţia construcţiei unei Uniuni Europene mai apropiate de oameni, care răspunde mai repede şi mai bine la nevoile cetăţenilor europeni şi în care fiecare este tratat cu respect. Un viraj spre extrema dreapta ar fi o mare greşeală. România a mai avut reprezentanţi ai unor partide extremiste în Parlamentul European, printre care PRM şi PNG, care nu au făcut altceva decât scandal făcându-i pe români de ruşine în legislativul european. Nu cred că România merită aşa ceva. Cred că românii din ţară, dar şi din diaspora au nevoie în Parlamentul European de oameni capabili să reprezinte ţara cu profesionalism, care reuşesc să se impună la nivel european folosind inteligent instrumentele existente”, afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi al Partidului Social Democrat (PSD).

El declară că „extremiştii şi cei de dreapta s-au coalizat la nivel european pentru a bloca accesul României la spaţiul Schengen”.

„Vom utiliza toate pârghiile pentru a trece peste aceste frâne cu sprijinul partenerilor noştri, inclusiv al social democraţilor din Germania. Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut pentru că aceştia îşi doresc să îi sărăcească pe români. Fără Uniunea Europeană nu am avea podul de la Brăila, finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene, fermierii ar da faliment fără subvenţiile europene, pentru a căror creştere trebuie să ne mobilizăm, multe şcoli, spitale şi drumuri nu ar mai putea fi modernizate, iar autostrăzile din Transilvania, drumurile expres din Oltenia şi autostrada Moldovei ar fi imposibil de realizat“, adaugă Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici