Negruţ de la PDL va vota moţiunea dacă nu i se va admite un amendament privind pensiile

Deputatul PDL de Alba Clement Negruţ a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului dacă nu i se va accepta un amendament la legile pe care Executivul urmează să îşi asume răspunderea.

22 afișări
Imaginea articolului Negruţ de la PDL va vota moţiunea dacă nu i se va admite un amendament privind pensiile

Negruţ de la PDL va vota moţiunea dacă nu i se va admite un amendament privind pensiile (Imagine: Camera Deputaţilor)

Clement Negruţ a spus că a depus la Camera Deputaţilor un amendament la articolul 9 din proiectul de lege privind echilibrarea cheltuielilor bugetare care prevede că, începând din iunie, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată se diminuează prin aplicarea taxei de solidaritate, aplicată progresiv începând cu 5 la sută până la 75 la sută, exceptând indemnizaţia socială pentru pensionari şi cuantumul brut al pensiilor cuvenite de până la 1.000 de lei.

Parlamentarul a adăugat că amendamentul său se referă şi la indemnizaţiile de însoţitor pentru persoanele cu invaliditate, propunând reducerea acestora cu zece la sută.

Negruţ a afirmat că o altă propunere a sa este ca la determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum şi a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invalidate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate, valoarea punctului de pensie să rămână în cuantum de 732,8 lei.

Clement Negruţ a adăugat că de acest amendament va conta votul pe care îl va da în Parlament la dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, iar în cazul în care propunerea sa nu va fi adoptată va vota moţiunea.

"Dacă nu îmi trece acest amendament eu nu pot să am altă opţiune decât să votez, nu neapărat moţiunea de cenzură a PSD, ci voi vota împotriva acestor măsuri. Deci nu voi vota o moţiune de cenzură a unui partid care a adus ţara în această situaţie, în speţă PSD, ci voi vota împotriva acestor măsuri. Trebuie să fiu foarte bine înţeles voi vota împotriva măsurilor Guvernului. Nu am altă modalitatea de exprimare ca parlamentar decât acest vot", a afirmat Clement Negruţ.

Întrebat dacă nu se teme că ar putea fi exclus din PDL pentru aceste poziţii, Negruţ a răspuns că nu îi este frică deoarece crede în democraţia din partid şi crede că şi-a câştigat dreptul de a avea o opinie.

Negruţ a spus că în niciun caz nu intenţionează să demisioneze din PDL, iar în cazul în care va fi exclus el va rămâne în continuare alături de acest partid.

Deputatul a spus că 70 la sută din parlamentarii democrat-liberali gândesc la fel ca şi el chiar dacă unii nu şi-au exprimat public poziţiile.

El a afirmat că, potrivit ultimelor sondaje de opinie, PDL a scăzut la circa 19 la sută în condiţiile în care doar s-a vorbit de măsurile de austeritate.

"Nu pot să nu iau poziţie faţă de faptul că acest partid, dacă va continua aşa, va avea soarta PNŢCD", a spus Negruţ.

Deputatul Clement Negruţ reprezintă în Parlament colegiul uninominal Sebeş - Blaj din judeţul Alba.

Negruţ declara, joi, că nu este de acord cu măsurile Guvernului, în special cu reducerea pensiilor mici şi a menţionat că a depus un amendament la legile pe care Executivul îşi va asuma răspunderea. El spunea că a depus în Parlament un amendament la legile Guvernului, prin care propune ca pensiile până în 1.000 de lei să nu fie tăiate, iar peste această sumă să se aplice o taxă de solidaritate pe plafoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici