Nemulţumiri în Biroul permanent: Deputaţi "nebuni" vor să citească bugetul, dar "modernizarea" îi împiedică

Deputatul UDMR Marton Arpad şi-a exprimat nemulţumirea, vineri, în şedinţa Biroului permanent, că deputaţii nu mai primesc legea bugetului de stat pe hârtie, afirmând că "mai sunt şi deputaţi nebuni care vor citească bugetul", însă "modernizarea" îi împiedică.

2836 afișări
Imaginea articolului Nemulţumiri în Biroul permanent: Deputaţi "nebuni" vor să citească bugetul, dar "modernizarea" îi împiedică

Nemulţumiri în UDMR: Deputaţi "nebuni" vor să citească bugetul, dar "modernizarea" îi împiedică

"Eu unul sunt foarte potrivnic acestei modernizări pentru activitatea noastră care diminuează de fapt activitatea parlamentară", a declarat deputatul UDMR Marton Arpad, potrivi stenogramei şedinţei Biroului permanent de vineri, în care s-a comunicat că vor fi distribuite doar 5 exemplare pe suport de hârtie ale legii bugetului de stat pentru anul 2017, unul pentru preşedintele de şedinţă şi câte două pentru Comisia de buget, finanţe şi bănci şi pentru Serviciile Camerei Deputaţilor.

Sunt şi deputaţi “nebuni” care vor să lucreze, să citească legea bugetului de stat, însă, nu pot face acest lucru pentru că site-ul Camerei Deputaţilor este nefuncţional, s-a plâns Marton Arpad.

Eu înţeleg, şi această eventuală posibilitate de a citi proiectul bugetului pe site-ul Camerei Deputaţilor, care fie vorba între noi, în ultima vreme destul de mult, cu intervale destul de lungi, este nefuncţional, deci nu poate fi utilizat zile întregi. Ca atare, dacă îşi propune cineva, că mai sunt şi nebuni din aceştia de deputaţi să lucreze, să citească bugetul, de exemplu acum, mi se pare că se închide nu ştiu de ce. Sâmbătă şi duminică nu există”, a susţinut deputatul UDMR.

Marton Arpad a mai spus că “în ultima vreme”, “din când în când şi când” deputaţii nu pot urmări nici în şedinţe procesul legislativ pentru că “se lucrează la programe”.

„Cândva”, toţi deputaţii primea pe suport de hârtie „tot Bugetul de stat”, a reamintit Marton Arpad.

“Pe urmă am primit câte un exemplar la fiecare grup parlamentar tot sub formă tipărită şi membrii Comisiilor, buget, finanţe la fel, şi toţii deputaţii am primit câte un CD, cu Bugetul de stat. Acum, am înţeles că vom primi la fiecare Grup parlamentar câte un CD editat, mi se pare o restrângere”, a spus acesta.

Marton Arpad şi-a încheiat intervenţia spunând că dacă tot s-a decis ca deputaţii să aibă acces la legea bugetului de stat doar pe site-ul Camerei, speră ca acesta să funcţioneze “24 din 24 de ore”.

Deputatul PSD Gabriel Vlase, cel care a condus şedinţa Biroului Permanent, a susţinut că se pot distribui doar minim ”7, 13, 20 de CD-uri” cu legea bugetului de stat, afirmând că dacă Grupurile parlamentare consideră necesar pot multiplica ele documentul pentru deputaţi.

De asemenea, Vlase le-a cerut liderilor Grupurilor parlamentare să aibă o întâlnire cu cei de la IT sau “cum se cheamă acest serviciu”, pentru a lămuri aspectul semnalat de Marton Arpad.

Opoziţia a făcut din nou "front comun" în Biroul permanent, potrivit stenogramei de şedinţă.

Astfel, deputatul USR Cristian Ghinea a intervenit pentru a “întări” cele spuse de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan.

Voiam să întăresc ce a spus doamna Turcan. Mi se pare că e ridicol să aflăm din presă când vom putea depune amendamente şi când vom discuta pe buget. (…) Colegii noştri ne presează. Ei muncesc, citesc proiecte de buget care sunt intermediare, care apoi…şi aşa mai departe”, a spus Cristian Ghinea.

În replica, Gabriel Vlase a invitat liderii de grup la “o discuţie mai amplă” pentru a stabili aspecte legate de calendarul bugetului care vor fi adoptate în şedinţa Birourilor reunite al celor două Camere. Aceştia s-au retras după şedinţa Biroului Permanent şi au încercat să stabilească un posibil calendar pentru dezbaterea şi adoptarea legii bugetului de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici