Miniştrii PSD participă la şedinţa de Guvern

Miniştrii PSD au sosit la Palatul Victoria, pentru a participa la şedinţa de miercuri a Executivului, primul care a intrat în sediul Guvernului fiind vicepremierul Dan Nica.

19 afișări
Imaginea articolului Miniştrii PSD participă la şedinţa de Guvern

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

Vicepremierul Dan Nica a anunţat, miercuri, că miniştrii PSD vor participa la şedinţa de Guvern, pentru ca aşa înţeleg să se comporte, cu responsabilitate, în această perioadă de criză.

Nica a spus că miniştrii PSD găsesc de cuviinţă să meragă la Guvern, cât încă sunt în funcţie, pentru a-şi continua treaba, în această perioadă de criză.

El a spus că este vorba, în acest gest, de responsabilitate. "Noi am depus un jurământ de credinţă faţă de ţară şi faţă de români", a adăugat ministrul.

Nica a spus că, din punctul de vedere al PSD, criza politică dintre PDL şi PSD nu poate depăşită decât fie prin refuzul preşedintelui Băsescu de a semna solicitarea premierului de revocare, fie prin retragerea acestei cereri de către Emil Boc.

"Aţi declanşat această criză politică printr-o măsură care este total nelalocul ei, total neargumentată, nejustificat şi încălcând protocolul semnat pentru parteneriatul pentru România. Aveţi o datorie, domnule Boc şi stimaţi membri ai PDL, să reveniţi la normalitate, aşa cum erau lucrurile înainte de ziua de luni", a spus vicepremierul social-democrat.

Premierul Emil Boc va da în şedinţa de Guvern miniştrilor PSD un ultimatum, cerându-le să se hotărască în privinţa nominalizării unui interimar la Interne, pentru ieşirea din criză, potrivit unor surse din PDL.

Şedinţa de Guvern a debutat doar în prezenţa miniştrilor şi a doi secretari de stat

Şedinţa de miercuri a Guvernului a început în prezenţa doar a miniştrilor şi a doi secretari de stat care îi reprezintă pe membrii Cabinetului aflaţi în străinătate, dar fără consilierii miniştrilor şi ceilalţi funcţionari publici care iau parte, de regulă, la şedinţele Executivului.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că decizia este ca prima parte a şedinţei de guvern să se desfăşoare doar în prezenţa membrilor Cabinetului.

"Prima parte a şedinţei de Guvern se va desfăşura fără participarea persoanelor care nu sunt membri ai Cabinetului", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, singura concesie a fost făcută în cazul miniştrilor PSD Victor Ponta şi Nicolae Nemirschi, plecaţi în străinătate, care sunt reprezentanţi la şedinţă de secretari de stat.

În perioada în care presa a participat la oportunităţile de imagine, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, au introdus pe lista suplimentară a agendei de Guvern proiectele proprii de acte normative, în condiţiile în care agenda iniţială nu cuprindea niciun proiect din partea miniştrilor social-democraţi.

La începutul şedinţei de guvern, premierul Emil Boc a cerut ca pe ordinea de zi a şedinţei să fie introdus şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind finanţarea prin credit de angajament a sistemului medical, iniţiat de ministrul PSD al Sănătăţii, Ion Bazac.

Ministrul a cerut totodată ca pe ordinea de zi să fie inclusă şi o hotărâre de modificare a contractului cadru privind asigurarea asistenţei medicale, în vederea prorogării termenelor de plată pentru medicamentelor.

Ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus de asemenea să fie discutată o hotărâre privind structura universităţilor "Petre Andrei" şi "Apollonia", precizând că instituţiile au intrat în legalitate prin acreditarea programelor de studii.

Premierul a mulţumit jurnaliştilor pentru prezenţa la începutul şedinţei şi a spus că, la finalul reuniunii, va fi susţinută, "ca de obicei", o declaraţie de presă privind deciziile adoptate de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici