Nichita despre proteste: Doar cu învrăjbire criza nu poate fi depăşită. Trebuie altă abordare politică

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care este şi vicepreşedinte PSD, a declarat, referindu-se la protestele de la Iaşi la adresa premierului Mihai Răzvan Ungureanu, că dacă există doar învrăjbire criza nu poate fi depăşită, adăugând că este necesară o altă abordare politică.

242 afișări
Imaginea articolului Nichita despre proteste: Doar cu învrăjbire criza nu poate fi depăşită. Trebuie altă abordare politică

Nichita despre proteste:Doar cu învrăjbire criza nu poate fi depăşită;trebuie altă abordare politică (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează faptul că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost huiduit în timpul recepţiei organizate la Primăria Iaşi cu prilejul prezenţei în oraş a membrilor Guvernului, Nichita a spus că orice criză ar exista în lume tot oamenii care au responsabilităţi pot duce la depăşirea acesteia.

"Orice criză ar fi în această lume cineva tot trebuie să scoată lumea din criză. Şi nu pot s-o scoată decât oamenii care au responsabilităţi. Dacă nu există dialog, nu reuşim. Dacă există doar învrăjbire, criza nu va fi depăşită. Nu vom reuşi să trăim mai bine decât în clipa în care unim toate energiile. Dialogul e necesar, indiferent cine se află la putere", a afirmat Nichita, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că, în calitate de vicepreşedinte PSD, nu se dezice de ceea ce face USL, însă apreciază faptul că la Iaşi are loc şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova.

"Şi în această seară (vineri seară – n.r.), cu ocazia acestei recepţii, am dat dovadă că ne putem înţelege, indiferent de culoarea politică. E nevoie să creăm o altă abordare politică, iar eu încerc asta”, a afirmat Gheorghe Nichita.

Primarul PSD al Iaşiului a mai spus că nu i-a fost uşor să organizeze o recepţie, în condiţiile în care Guvernul are o altă culoare politică.

"Faptul că întregul guvern a venit la Iaşi e o bucurie pentru noi. Voi respecta orice guvern care se apleacă la nevoile oamenilor”, a mai spus Gheorghe Nichita.

Vineri seară, la Primăria Iaşi a avut loc o recepţie organizată cu prilejul prezenţei în oraş a membrilor Guvernului.

Un grup format din aproximativ 20 de persoane a protestat în faţa Primăriei Iaşi, unde avea loc recepţia, protestatarii spunând că în timp ce oamenii au o viaţă grea politicienii "se ţin de chermeze".

Pe pancartele purtate de protestatari se puteau citi mesaje precum: "O mână de escroci umilesc ieşenii", "Cea mai proastă administraţie e cea din Iaşi", "Deşteaptă-te ieşene" şi "DNA infectat de virusul corupţiei".

"Am venit aici ca să ne spună premierul dacă îi place Iaşiul. La primărie se fură ca în codru. E frumos să bei şi să mănânci într-o sală, iar noi să stăm ca fraierii şi să asistăm la tot ce fac ei?", a declarat unul dintre protestatari, Sorin Bălănescu, preşedinte al unei organizaţii nonguvernamentale din Iaşi.

Alţi doi protestatari au strigat că Mihai Răzvan Ungureanu este sluga lui Băsescu, spunând că nu li se pare normal ca oficialităţile să facă petreceri în timp ce "România e săracă".

"Pe banii cui fac ei chermeze? De ce e atâta Poliţie aici? Ruşine să le fie!", a strigat un alt protestatar.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu nu s-a întâlnit cu manifestanţii, maşina acestuia trecând prin dreptul lor fără să oprească. În acel moment, oamenii au început să fluiere.

Protestul a avut loc la o distanţă de aproximativ 20 de metri de clădirea Primăriei, iar maşinile oficialilor au fost parcate chiar lângă clădirea în care are loc recepţia.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, după recepţie, răspunzând unei întrebări referitoare la protestul din faţa Primăriei Iaşi, că nu îl deranjează "un dialog critic care este construit pe bază de politeţe".

"Nu mă deranjează în niciun fel un dialog critic care este construit pe bază de politeţe. Îmi pare rău însă că n-am apucat să ştiu cu ce pot eu fi de folos unor oameni care sunt nemulţumiţi, dar sigur va fi ocazia pentru asta", a spus Ungureanu, întrebat dacă are un răspuns pentru oamenii care l-au huiduit.

Sâmbătă, la Iaşi, este programată o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, care se va desfăşura la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici