Nicoară: Cerem decenţă primarilor PDL, singurii huiduiţi la băile de mulţime au fost Băsescu şi Boc

Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, le cere "decenţă" primarilor PDL, referindu-se la edilul din Alba Iulia care "şi-a permis să-i critice" pe liderii altor partide că folosesc unele ocazii pentru a-şi face imagine, întrucât "singurii huiduiţi" la băile de mulţime au fost Traian Băsescu şi Emil Boc.

463 afișări
Imaginea articolului Nicoară: Cerem decenţă primarilor PDL, singurii huiduiţi la băile de mulţime au fost Băsescu şi Boc

Nicoară: Cerem decenţă primarilor PDL, singurii huiduiţi la băile de mulţime au fost Băsescu şi Boc (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

"Primarul municipiului Alba Iulia, aparţinând PDL, şi-a permis să-i critice pe liderii altor partide politice pentru faptul că au dorit să celebreze sărbătoarea Unirii la Alba, acolo unde ea a fost înfăptuită, spunând că folosesc aceste ocazii pentru a-şi crea imagine. Le cerem decenţă primarilor PDL. Doresc să-i semnalez domnului Mircea Hava că singurii huiduiţi cu ocazia băilor de mulţime, de la care nu s-au abţinut nici în ziua Marii Uniri, au fost preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. Singurul fel în care îmi explic deranjul domnului primar PDL este acela că puterea nu mai poate folosi aceste evenimente pentru a câştiga capital electoral", afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară.

Potrivit sursei citate, "acuzaţia primarului PDL este cu atât mai condamnabilă, cu cât populaţia a îmbrăţişat cu căldură prezenţa liderilor opoziţiei la această mare sărbătoare a românilor, în paralel cu respingerea prezenţei premierului PDL Emil Boc la un eveniment legat de independenţă".

Nicoară susţine că primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), şi-a permis să minimalizeze sentimentele naţionale ale liderilor opoziţiei, "acuzându-i de păcatele de care ştie că s-a făcut şi, în continuare, se face vinovată puterea".

"Ironia face ca reuşita acestor încercări de manipulare pe care le pune în practică puterea să depindă de populaţia sătulă de minciuni şi de zâmbete false şi necinstite", se arată în comunicat.

Delegaţia PSD, în frunte cu liderul partidului, Victor Ponta, a părăsit, joi, Sala Unirii din Alba Iulia, unde se desfăşura ceremonialul de primire a soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, după ce edilul municipiului, Mircea Hava, a afirmat că "unii au venit la Alba Iulia doar ca să fie văzuţi".

Înainte de începerea ceremonialului, între reprezentanţii PDL ai administraţiei locale şi judeţene şi membrii delegaţiei PSD au existat discuţii în contradictoriu din cauza faptului că membrii PSD au ocupat cea mai mare parte a sălii.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), a făcut aluzie în discursul susţinut în Sala Unirii la incidentele produse la festivităţile de depunere de coroane din faţa statuii lui Mihai Viteazul, unde premierul Emil Boc şi delegaţia PDL au fost huiduiţi, spunând că "unii au venit la Alba Iulia doar ca să fie văzuţi, şi nu ca să vadă Alba Iulia".

În acel moment, delegaţia PSD, în frunte cu Victor Ponta, a părăsit Sala Unirii şi a ieşit în mulţime.

Hava şi-a întrerupt discursul nemulţumit că un tânăr a afişat în sală un banner cu mesajul "Salvaţi Roşia Montană", spunând că nu ar trebui să existe astfel de manifestări de Ziua Naţională, indiferent că sunt politice sau de altă natură.

Hava s-a întrerupt din nou şi în momentul în care reprezentanţii PSD au părăsit Sala Unirii, spunându-le celor prezenţi că a "observat că unii au părăsit Sala Unirii", afirmând că "pentru ei înseamnă altceva 1 Decembrie".

Premierul Emil Boc a fost huiduit atât la depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, cât şi la ieşirea din Sala Unirii, de un grup de persoane adunate în faţa intrării.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a asistat la manifestările de 1 Decembrie din Capitală, unde a făcut băi de mulţime. El a dat mâna cu zeci de persoane, dar au fost şi unii care i-au adresat reproşuri sau l-au huiduit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici