Nicolăescu, despre STENOGRAME PNL din presă: Suspicionăm o operaţiune de supraveghere şi interceptare

USL admite că anumite pasaje din stenograme de campanie publicate, miercuri, în presă, sunt autentice, dar subliniază faptul că acestea au fost modificate, fiind introduse "intoxicări şi neadevăruri" şi suspectează că au rezultat în urma unei operaţiuni de supraveghere şi interceptare.

1295 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu, despre STENOGRAME PNL din presă: Suspicionăm o operaţiune de supraveghere şi interceptare

Eugen Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"USL constată că sub Traian Băsescu România a devenit un stat poliţienesc în care interceptările ilegale şi diversiunile sunt folosite în campanie. Cea mai recentă diversiune menită să acopere marile furturi ale regimului Traian Băsescu este aşa-zisul scandal al stenogramelor de la sediul de campanie al USL. Vreau să spun ca să fie clar pentru toată lumea: nu există stenograme!", a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu.

VEZI STENOGRAME

El a admis că unele pasaje din stenograme sunt autentice, dar a subliniat că în transcrierea interceptărilor au apărut "modificări, intoxicări şi neadevăruri" care girează temele campaniei lui Traian Băsescu.

"Anumite teme de discuţie şi pasaje noi putem să le recunoaştem ca fiind autentice, dar în transcrierile după interceptările care au avut loc apar multe modificări, intoxicări, neadevăruri, menite să gireze temele de propagandă lansate de Traian Băsescu. Suspiciunea noastră e că avem de-a face cu o operaţiune ilegală de supraveghere şi interceptare", a spus Nicolăescu.

El a spus că transcrierea acestor interceptări ilegale include multe neadevăruri şi reprezintă o diversiune clară de la tema de fond a referendumului, care este demiterea lui Traian Băsescu.

"PDL a intrat în politică folosind stenograme şi acuzaţii de fraudă şi va ieşi din scena politică în aceeaşi manieră, tot cu scandaluri de stenograme şi fraude", a spus Nicolăescu.

Nicolăescu a menţionat că USL nu face înregistrări ale discuţiilor despre campanie, suspiciunea fiind că au existat interceptări.

"Poate cei abilitaţi vor sesiza acest lucru, ca să ştim ce se întâmplă", a spus Nicolăescu, el precizând că face o sesizare publică, prin intermediul presei, către organele abilitate, în legătură cu această suspiciune de interceptare.

Miercuri au apărut, pe mai multe site-uri, stenograme prezentate ca fiind ale unor şedinte ale staff-ului de campanie al PNL în care se stabileau strategia apariţiilor în media, organizarea mitingurilor din ţară şi a campaniei outdoor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici