Nicolăescu: Moţiunea de cenzură a PNL se referă şi la Ucraina. Guvernul a dat dovadă de bâlbâială

Moţiunea de cenzură a PNL, al cărei text va fi definitivat în această săptămână, va face referire şi la Ucraina şi va critica faptul că Guvernul Ponta a dat dovadă de superficialitate, bâlbâială şi lipsă de responsabilitate, a declarat, marţi, deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

215 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Moţiunea de cenzură a PNL se referă şi la Ucraina. Guvernul a dat dovadă de bâlbâială

Eugen Nicolaescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"În textul moţiunii, în afară de cele trei capitole referitoare la teme economice - reducerea fiscalităţii, doi - proprietatea, cu tema despre prima intabulare ca prioritate şi trei - accentuarea corupţiei în susţinerera baronilor locali în relaţia cu o Justiţie independentă am considerat că e necesară întroducerea unei referiri la situaţia internaţională, vorbim de situaţia din Ucraina, în raport cu care Guvernul Ponta 3 a dat dovadă de de superficialitate, bâlbâială şi lipsă de responsabilitate", a precizat Nicolăescu.

Potrivit lui Nicolăescu, conform angajamentului asumat de PNL şi calendarului prezentat anterior, după consultarea tuturor parlamentarilor liberali, PNL a înaintat marţi proiectul de text al moţiunii de cenzură tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv parlamentarilor independenţi.

Nicolăescu a precizat că titlul moţiunii de cenzură pe care l-a propus PNL este "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii".

El a arătat că PNL a solicitat ca până la sfârşitul acestei săptămâni parlamentarii de la celelalte grupuri să transmită propunerile, observaţiile şi comentariile lor, urmând ca textul final, care se va defintiva până la sfârşitul săptămânii, să ţină cont de aceste recomandări.

Nicolăescu a menţionat că textul moţiunii va fi depus la secretariatele celor două Camere săptămâna viitoare.

În propunerea de text a PNL se arată că poziţia politică a premierului Victor Ponta în ceea ce priveşte contextul internaţional generat de criza din Ucraina a fost una "apatică, lipsită de vigoare, fără aplomb diplomatic".

"În mod absolut ciudat, şeful Guvernului a evitat să se pronunţe ferm împotriva practicilor de forţă, alarmante, reînviate, ale Rusiei şi, mai grav, a evitat, pe de altă parte, orice întâlnire cu trimişi americani de rang înalt la Bucureşti", se arată în textul propus de PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici