Nicolai: Băsescu e preocupat de recucerirea PDL, Igaş nu-i va spune niciodată că greşeşte

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu l-a numit pe Traian Igaş în funcţia de ministru de Interne pentru că este profund preocupat de recucerirea PDL şi înlăturarea celor care ar putea să-i spună că greşeşte.

22 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Băsescu e preocupat de recucerirea PDL, Igaş nu-i va spune niciodată că greşeşte

Nicolai: Băsescu e preocupat de recucerirea PDL, Igaş nu-i va spune niciodată că greşeşte (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cred că preşedintele, care nu are nicio legătură şi nicio preocupare pentru situaţia în care se află instituţiile statului, este profund preocupat de recucerirea Partidului Democrat şi de înlăturarea celor care ar putea să-i spună cât de mult greşeşte", a susţinut Norica Nicolai.

Liderul PNL a subliniat că şeful statului a decis să numească în fruntea Ministerului de Interne un om care nu să nu-i facă reproşuri, ci să-i facă pe plac.

"În aceste condiţii, a ales un om care cu siguranţă nu-i va spune niciodată cât de mult greşeşte, nu-i va reproşa implicarea în politică şi nerespectarea Constituţiei şi care, cu siguranţă, ca să-i facă pe plac, va renunţa şi el la serviciile Poliţiei, dacă probabil are dreptul în calitate de ministru de Interne", a spus Norica Nicolai.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că decizia preşedintelui de a renunţa la serviciile de escortă ale Poliţiei arată că acesta se consideră mai presus de lege.

"Foarte puţină lume a invocat faptul că există o OUG 195/2002 care reglementează regimul protecţiei preşedintelui şi a primului-ministru, şi a înalţilor demnitari, care defineşte ce înseamnă coloana oficială, în care Poliţia e implicată prin lege. Dar preşedintele întotdeauna şi-a permis să renunţe la aplicarea legii în România pentru că el se consideră întotdeauna mai presus de lege", a conchis vicepreşedintele liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a liderului grupului PDL din Senat, Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat, agenţiei MEDIAFAX, încă de luni dimineaţă că liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, este una dintre variantele luate în calcul de conducerea PDL pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, informaţie confirmată ulterior de către reprezentanţi ai PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici