Nicolicea: Poziţia de la balconul Camerei Deputaţilor este cu o vedere mai bună

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, luni, că amplasarea unor parlamentari la balconul Camerei Deputaţilor în cazul şedinţelor de plen reunit cu Senatul nu este o premieră, iar poziţionarea unor parlamentari în loji oferă o vedere mai bună asupra sălii.

160 afișări
Imaginea articolului Nicolicea: Poziţia de la balconul Camerei Deputaţilor este cu o vedere mai bună

Nicolicea: Poziţia de la balconul Camerei Deputaţilor este cu o vedere mai bună (Imagine: Razvan Chirita - MediafaxFoto)

"Dacă se va întâmpla (organizarea şedinţelor reunite în sala de plen a Camerei, n.r.), va fi o reeditare a şedinţelor din plenul comun de la Dealul Mitropoliei, acolo parlamentarii luau loc şi la balcoane atunci când era şedinţa comună, deci acest lucru nu este o noutate, s-a mai practicat şi a funcţionat", a declarat Nicolicea.

El a precizat că a stat la balconul Camerei Deputaţilor atunci când a însoţit delegaţii străine care au participat la lucrările plenului, fiind "o poziţie de onoare pentru acei invitaţi".

"Eu aş merge personal în acele loje, pentru că ai o vedere mult mai bună a ansamblului sălii", a mai explicat deputatul PSD.

Totodată, Nicolicea a menţionat că cel mai probabil în loji vor sta parlamentari din toate formaţiunile politice, argumentând că sala organizată până acum pentru plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului nu era propice acestei activităţi.

Din cauza numărului mare de parlamentari din actuala legislatură, şedinţele de plen reunit se desfăşoară în sala Alexandru Ioan Cuza, care dispune de un număr mare de locuri.

În legislatura trecută, şedinţele de plen comun ale Camerei şi Senatului aveau loc în Aula Camerei, care are are doar 512 locuri, insuficiente pentru cei 588 de senatori şi deputaţi aleşi pe 9 decembrie 2012.

Soluţiile identificate la începutul noii legislaturi pentru a rezolva problema erau fie să se pună scaune în plus în plen, fie ca unii parlamentari să fie urcaţi la balcoane.

Cea de-a doua variantă presupuna şi adaptări la sonorizarea sălii şi la dotarea cu microfoane pentru aleşii care ar dori să ia cuvântul în dezbateri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici