Nicuşor Dan, despre căminele de bătrâni: Sper să declanşeze o trezire din banalizarea ilegalităţii

Sper ca această tragedie să declanşeze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalităţii, spune Nicuşor Dan despre căminele de bătrâni din Voluntari şi Ilfov, unde au fost găsiţi vârstnici umiliţi, flămânzi, neîngrijiţi şi lăsaţi în mizerie.

389 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, despre căminele de bătrâni: Sper să declanşeze o trezire din banalizarea ilegalităţii

Nicuşor Dan, despre căminele de bătrâni: Sper să declanşeze o trezire din banalizarea ilegalităţii

„Am fost toţi cutremuraţi de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toţi cei vinovaţi trebuie pedepsiţi. Mult mai important, cred eu, este ca noi toţi să conştientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu. În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituţiile nu există, instituţiile de control nu există. În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea şi alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă. O banalizare a ilegalităţii. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părţi din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar şi la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a şi făcut”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

Primarul general al capitalei apreciază că, „dacă concluzia în mentalul colectiv va fi ca un cretin fură de la bătrâni şi din banii furaţi petrecea cu femei şi lăutari, nu facem decât să aşteptăm cu toţii tragedia următoare”.

„Sper însă ca această tragedie să declanşeze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalităţii”, încheie Nicuşor Dan.

Mai multe descinderi au avut loc marţi la trei cămine de bătrâni din Voluntari şi Ilfov, unde au fost găsiţi aproximativ 100 de vârstnici umiliţi, flămânzi, neîngrijiţi şi lăsaţi în mizerie. Anchetatorii spuneau că este vorba despre un grup infracţional organizat a obţinut un profit de peste 5 milioane de lei cu aceste azile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici