Nicuşor Dan: USR nu se aştepta ca litigiul privind contestarea alegerilor să aibă un impact acum

Fostul preşedinte USR Nicuşor Dan a afirmat, joi, că procedura de contestare din 2017 a votului de la Congresul partidului are un impact acum care nu a fost prevăzut. Reacţia vine după ce BEC a respins Alianţa USR-PLUS la europarlamentare.

268 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: USR nu se aştepta ca litigiul privind contestarea alegerilor să aibă un impact acum

Nicuşor Dan: USR nu se aştepta ca litigiul privind contestarea alegerilor să aibă un impact acum

“Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care şi-au exercitat un drept constituţional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanţă, dar au fost refuzaţi. Au contestat acum un an şi jumătate, nu îşi închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanţă a durat un an şi jumătate”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

Acesta consideră că în 2017 congresul USR a fost „viciat” de anularea alegerilor delegaţilor Municipiului Bucureşti şi refacerea alegerilor pe alt sistem de vot.

“Este singura critică pe care am adus-o USR-ului în doi ani de când am plecat din partid”, a adăugat el.

Nicuşor Dan precizează că, după semnarea demisiei din USR, nu a mai avut responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele partidului. El mai notează că cinci luni USR a avut un preşedinte interimar, Elek Levente, dar nu înţelege de ce acesta nu figurează ca preşedinte în Registrul Partidelor Politice.

“Interpretarea care circulă în spaţiul public «congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicuşor Dan» lasă să se înţeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijaţi de mine”, a mai spus Dan.

Biroul Electoral Central a publicat, joi, seara decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale "Alianţa 2020 USR-PLUS", motivând că în documente preşedinţi ai formaţiunilor sunt Nicuşor Dan şi Daneş Raluca, nu Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Preşedintele USR Dan Barna a anunţat că motivarea BEC este „absurdă” şi că Alianţa va participa la alegeri, spunând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici