Norica Nicolai: Antonescu nu va avea motiv să-şi dea demisia, pragul de 20 la sută este deja atins. PNL s-ar putea să fie marea surpriză a alegerilor

Vicepreşedintele PNL Norica Niculai a declarat, duminică, la Bistriţa, că liderul partidului, Crin Antonescu, "nu va avea niciun motiv" să-şi dea demisia după alegerile europarlamentare, întrucât pragul de 20 la sută "este deja atins", iar PNL s-ar putea să fie "marea surpriză a alegerilor".

574 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai: Antonescu nu va avea motiv să-şi dea demisia, pragul de 20 la sută este deja atins. PNL s-ar putea să fie marea surpriză a alegerilor

Norica Nicolai: Antonescu nu va avea motiv să-şi dea demisia, pragul de 20 la sută este deja atins. PNL s-ar putea să fie marea surpriză a alegerilor (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Europarlamentarul Norica Nicolai a fost întrebată dacă liderul PNL, Crin Antonescu, îşi va da demisia în cazul în care partidul nu va obţine 20 la sută din voturi la alegerile din luna mai, ea răspunzând că nu crede că va fi nevoie, fiindcă "pragul" este deja atins.

"Opinia mea este că preşedintele Crin Antonescu nu va avea niciun motiv să-şi dea demisia, fiindcă pragul de 20 la sută este deja atins. Sunt absolut convinsă de faptul că sondajele (interne - n.r.) nu ne creditează la 20 la sută, dar nu am să mai cred nimic din sondajele făcute în România. Un sondaj extern îmi spune altceva, dar nu îl voi invoca, pentru că este făcut de un alt partid. Despre sondajele româneşti şi despre forma de manipulare publică atât de prezentă în România daţi-mi voie să nu vorbesc, pentru că nu ar fi bine pentru unii din presă mai mult decât ar trebui să spun public", a spus Norica Nicolai.

Ea a adăugat că liberalii "sunt într-un reviriment" în foarte multe state europene.

"În momentul de faţă nu cred că pot spune că vom lua mai mult de 25 la sută, dar s-ar putea să fim marea surpriză a acestor alegeri (europarlamentare - n.r.). Nu exclud lucrul acesta fără să vorbesc foarte mult, pentru că e vorba de strategii electorale", a adăugat europarlamentarul PNL.

Întrebată cum va convinge PNL electoratul să participe la acest scrutin la care, de regulă, participarea e scăzută, Nicolai a răspuns: "Noi va trebui să-i convingem pe oameni că Europa rămâne şi va deveni din ce în ce mai importantă. Românii, în momentul de faţă cred într-o proporţie de 55 la sută în Parlamentul European şi de 49 la sută în UE. Iată că oamenii ştiu că Europa e o şansă pentru bunăstarea lor şi asta se vede după ce flux migrator am avut în aceşti ani. O să le explicăm oamenilor că Europa e din ce în ce mai importantă, că poate peste 20-30 de ani o să avem un singur guvern şi guverne regionale, poate că o să avem lideri comuni, dar, deocamdată, avem o Europă a naţiunilor pe care mulţi dintre ei o cunosc şi pe care - trebuie să le spunem foarte clar - e important să o susţinem", a spus europarlamentarul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 12 martie, că în situaţia în care liberalii vor înregistra un scor sub 20 la sută la alegerile europarlamentare îşi va prezenta demisia din funcţie, dar nu înainte de a-i schimba "şi pe alţii".

Antonescu a declarat, la Adevărul Live, că obiectivul PNL la alegerile europarlamentare este să obţină un scor electoral de 25 la sută, însă se poate considera că partidul şi-a atins obiectivul dacă ar obţine un scor între 23 şi 24 la sută din opţiuni. El a fost întrebat ce se va întâmpla dacă PNL obţine sub 20 la sută din voturi.

"Dacă luăm sub 20 ... nici nu vreau să analizez aşa ceva. (...) Sub 20 ar fi foarte rău şi ar genera schimbări foarte serioase", declara liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă şi-ar prezenta demisia din fruntea PNL într-o astfel de situaţie. "Nu înainte de a-i schimba şi pe alţii", spunea preşedintele PNL.

Ulterior, el a confirmat din nou că îşi va prezenta demisia de la conducerea partidului în cazul unui scor sub 20 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici