Nuclearelectrica şi Emirates Nuclear Energy Cooperation au semnat un memorandum de cooperare

Nuclearelectrica şi Emirates Nuclear Energy Cooperation au semnat un memorandum de cooperare, prin care cele două companii vor colabora în proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

1174 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica şi Emirates Nuclear Energy Cooperation au semnat un memorandum de cooperare

Sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

Anunţul a fost făcut de ministrul Virgil Popescu.

„Alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de colegii mei ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, am participat astăzi la întâlnirea de lucru cu Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Preşedintele Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Abu Dhabi. Preşedintele României a transmis că ţările noastre au ca priorităţi comune, inclusiv, energia şi tranziţie ecologică, precum şi schimbările climatice. Totodată, companiile din Emiratele Arabe Unite au fost invitate să vină să investească în România”, a scris ministrul pe Facebook.

Cu această ocazie, Popescu a semnat, alături de E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, memorandumul de înţelegere în domeniul energiei „care deschide noi căi de cooperare pentru producţia de energie regenerabilă, gaze naturale, energie nucleară, eficienţă energetică şi hidrogen”.

Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, a semnat documentul care prevede parteneriatul de tip joint-venture cu Abu Dhabi Future Energy Company - Masdar - în scopul dezvoltării, investirii, construirii şi exploatării de proiecte de energie regenerabilă în România, anunţă Virgil Popescu.

Şi Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica, a semnat un memorandum de cooperare cu Emirates Nuclear Energy Cooperation - ENEC - în domeniul energiei nucleare, prin care cele două companii vor colabora în proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

„Prin cooperarea dintre cele două state vom reuşi să asigurăm securitatea şi independenţa energetică”, este finalul mesajului postat de ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici