Oajdea, exclus din PDL pentru grave prejudicii de imagine aduse partidului

PDL a decis excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea "pentru grave prejudicii de imagine" aduse partidului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

306 afișări
Imaginea articolului Oajdea, exclus din PDL pentru grave prejudicii de imagine aduse partidului

Daniel Oajdea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

El a arătat că această decizie a fost luată la propunerea organizaţiei Iaşi a PDL, din care Oajdea face parte, şi a fost votată în unaniminatate în BPN al PDL, urmând să fie înaintată Consiliului Naţional de Coordonare al partidului.

"Din acest moment, opiniile pe care le formulează domnul Oajdea nu mai sunt din interiorul PDL", a spus Sever Voinescu.

Întrebat la ce se referă gravele prejudicii de imagine aduse de Oajdea PDL, Voinescu a spus că acestea vizează "atitudini şi poziţii politice extrem de ofensive" ale deputatului în cauză la adresa unor lideri ai PDL, dar şi "o surprinzătoare tăcere" în acţiunea politică locală.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat duminică seară, după întâlnirea liderilor PDL de la Vila Lac, răspunzând unei întrebări despre excluderea lui Daniel Oajdea din partid, că este vorba despre o decizie care va fi luată în şedinţa BPN.

Întrebat dacă liderii PDL vor decide excluderea lui Daniel Oajdea din partid, Boc a răspuns: "Este o decizie pe care o vom lua mâine (luni - n.r.). Cazul va fi pe agenda Biroului Permanent Naţional de mâine de la ora 11.00".

Biroul Permanent Judeţean al PDL Iaşi a propus duminică excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, pentru afirmaţiile sale critice la adresa PDL din ultima perioadă, decizia fiind înaintată conducerii centrale a partidului, care se va pronunţa în acest caz.

Liderul interimar al PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, a declarat că BPJ al PDL a decis duminică să propună excluderea deputatului Daniel Oajdea din PDL, decizia filialei ieşene urmând să fie trimisă către BPN, iar propunerea să fie discutată în regim de urgenţă de conducerea naţională a partidului.

Oajdea : Un abuz şi dorinţa unor lideri cărora le-am deranjat interesele

Deputatul Daniel Oajdea susţine că excluderea sa din rândurile democrat-liberalilor, aprobată luni de BPN al PDL, reprezintă un abuz şi arată dorinţa unor lideri ai partidului de a-l înlătura din PDL pentru că le-a deranjat interesele.

Daniel Oajdea susţine, într-un comunicat transmis luni presei, că decizia BPN privind excluderea sa din PDL îl revoltă, iar în acelaşi timp îl întristează, el afirmând că liderii naţionali ai partidului vorbesc despre adoptarea unui nou cod de etică, în timp ce în interiorul PDL orice regulă "este călcată în picioare".

"Înţeleg dorinţa unor membri importanţi din PDL de a mă înlătura din partid pentru că le-am deranjat interesele, dar nu am crezut că vor face asta printr-un abuz. Conform statutului PDL, excluderea unui parlamentar nu este atributul BPN, ci al Consiliului Naţional de Coordonare. Dacă PDL nu este în stare să-şi respecte statutul şi propriii membri, atunci cum să respecte cetăţeanul simplu, neînrolat politic?", afirmă Daniel Oajdea.

El susţine că decizia excluderii sale din PDL, votată iniţial duminică de conducerea filialei ieşene a democrat-liberalilor, nu a fost întâmplătoare.

Oajdea afirmă că schimbarea liderului PDL Iaşi de săptămâna trecută, când în locul deputatului Petru Movilă a fost desemnat senatorul Dumitru Oprea, s-a făcut cu susţinerea directă a prim-vicepreşedintelui PDL Gheorghe Flutur.

"Este limpede că, pentru funcţiile făcute cadou, conducerea filialei PDL Iaşi va avea mereu o atitudine servilă faţă de liderul din Suceava şi nu va apăra interesul Iaşiului. Întrucât am atras atenţia că am primit sesizări care îl prezintă pe domnul Flutur într-o lumină nefavorabilă, capetele plecate numite la Iaşi au dorit să-şi arate recunoştinţa faţă de protectorul lor, propunând excluderea mea", adaugă deputatul Daniel Oajdea.

El a precizat că înregimentarea sa într-un alt partid politic nu reprezintă o prioritate şi că "deocamdată" va activa ca parlamentar independent.

Oajdea declara vineri că prim-vicepreşedintele partidului Gheorghe Flutur se vrea a fi un "tătic pe Moldova", ce profită de neînţelegerile din cadrul filialei ieşene a partidului. Totodată, Oajdea a spus că nu-şi doreşte să ocupe un post în conducerea filialei PDL Iaşi, motivând că prezenţa sa în Biroul Permanent Judeţean ar gira dispreţul conducerii centrale a partidului faţă de membrii PDL care au participat la alegerile interne din filială.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici