Oana Bîzgan,deputatul USR, de Ziua Femeii: Să construim o ţară în care femeia puternică să nu fie catalogată guralivă

Deputatul USR Oana Bîzgan, a susţinut, marţi, în plen, o declaraţie cu prilejul zilei de 8 martie, afirmând că aleşii au datoria de a construi o ţară în care „o femeie puterică nu este catalogată drept „guralivă, isterică sau a dracului", exprimându-i nemulţumirea că femeile nu îşi cer drepturile.

307 afișări
Imaginea articolului Oana Bîzgan,deputatul USR, de Ziua Femeii: Să construim o ţară în care femeia puternică să nu fie catalogată guralivă

Oana Bîzgan,deputatul USR, de Ziua Femeii: Să construim o ţară în care femeia puternică să nu fie catalogată guralivă (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

„Mâine este 8 martie, ziua în care oficial sărbătorim femeia. (...) Este responabilitatea noastră, a femeilor şi bărbaţilor din actualul Parlament, să schimbăm mentalităţile şi vieţile femeilor din România, să construim o ţară în care o femeie puternică nu este catalogată drept rea, guralivă, isterică sau a dracului, o ţară în care femeile se susţin şi se ridică una pe alta, o ţară în care feminismul reprezintă o normalitate şi nu o ameninţare la adresa testosteronului (…)”,a declarat preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse, deputatul USR Oana Bîzgan.

„Aş putea să vă spun că suntem puternice”, a susţinut deputatul USR.

„(…) că societatea română le datorează mult femeilor independente sau într-o relaţie, mamelor sau soţiilor care îmbină viaţa de familie cu o carieră de suscces şi este adevărat, dar cred că este timpul să mergem mai departe de atât. Cred că a sosit momentul ca România să ajungă din urmă Europa în ceea ce priveşte drepturile femeilor. (…) în România anului 2017 drepturile femeii încă nu sunt luate în serios”, a continuat deputatul USR.

Oana Bîzgan a citat-o pe Hillary Clinton, spunând că „drepturile femeilor sunt drepturi ale omului”.

Bâzgan a susţinut că drepturile femeii nu se limitează numai la concediul de maternitate şi indemnizaţia pentru creşterea copilului.

"Femeile petrec aproape patru ore de lucru în fiecare zi, asumându-şi responsabilităţi pentru care nu sunt remunerate precum treburi casnice sau creşterea copiilor", a spus Bîzgan, adăugând că femeile care au o slujbă petrec 26 de ore pe săptămână dedicându-se treburilor casnice, adică de trei ori mai mult decât petrece un barbat.

„Femeile din România nu se plâng, dar foarte multe dintre ele nici nu militează mai mult pentru că nu au fost învăţate să îşi ceară drepturile. A avea femei în politică este un lucru nomal în secolul XXI (….) am dovedit suficient, nu suntem şi nu vrem să fim tratate ca o categorie defavorizată care are nevoie de atenţie sau organizaţii speciale (…)”, a spus Bîzgan.

Deputatul USR a afirmat că este responabilitatea femeilor şi bărbaţilor din Paralament, să schimbe mentalităţile şi vieţile femeilor din România, să construiască o ţară în care femeile să nu mai fie victimele violenţei domestice, să fie traficate, susţinând că aleşii trebuie să ofere o legislaţie care să asigure nu numai protecţia, dar şi un climat în care egalitatea pentru femei şi bărbaţi este cultivată de timpuriu.

Preşedintele de şedinţă deputatul PSD Gabriel Vlase a fost nevoit să intervină pe parcursul discursului Oanei Bîzgan, rugându-i pe deputaţii prezenţi în sală să îşi asculte colega.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici