Oltean a convocat liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire cu Anastase, marţi după-amiază

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean (PDL) a convocat, marţi după-amiază, liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire cu Roberta Anastase, după ce reprezentanţii PSD şi PNL au anunţat, în plen, că vor veni la şedinţele Biroului Permanent dacă vor fi prezidate de Ioan Oltean.

19 afișări
Imaginea articolului Oltean a convocat liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire cu Anastase, marţi după-amiază

Oltean a convocat liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire cu Anastase, marţi după-amiază (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Deputaţii PSD şi PNL Aura Vasile şi Eugen Nicolăescu au spus că, dacă Ioan Oltean, care conduce şi şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor, va convoca un Birou Permanent care va fi prezidat de el, reprezentanţii PSD şi PNL vor participa şi toate restanţele privind trimiterea proiectelor spre dezbatere la comisii vor fi rezolvate.

Această propunere a venit din partea PSD şi PNL, după ce liderul grupului PDL Mircea Toader a solicitat ca plenul să decidă trimiterea la comisii a trei proiecte referitoare la expropiere, la modificarea Ordonanţei 34 şi la transferarea unui teren de 25 de hectare la Iaşi pentru aeroport.

Aura Vasile şi Eugen Nicolăescu au arătat că Regulamentul prevede că Biroul Permanent trebuie să trimită proiectele la comisii şi nu plenul.

"O asemenea propunere a domnului Toader este neregulamentară, când se termină plenul, convocaţi un Birou Permanent pe care să-l conduceţi şi la care noi vom participa şi vor trece toate restanţele. Dacă nu vreţi să deblocaţi situaţia şi dacă veţi sfida Regulamentul şi vă veţi comporta ca Roberta Anastase, vom fi siliţi să facem la fel şi în cazul dumneavoastră", i-a spus Nicolăescu lui Oltean.

Ioan Oltean a convocat o întâlnire între liderii de grup şi Roberta Anastase pentru a "stabili coordonatele unui Birou Permanent, pentru a identifica o soluţie pentru a depăşi acest impas".

Deputaţii PSD şi PNL au propus, marţi, în Biroul Permanent al Camerei, modificarea Regulamentului acestui for legislativ în sensul eliminării votului deschis, cu mâna, şi păstrării doar a votului electronic sau prin apel nominal, ei propunând şi instituirea unui Cod de conduită putere-opoziţie.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei, de luni, a fost prima la care reprezentanţii opoziţiei s-au prezentat, după mai bine de o lună şi jumătate, discuţiile cu reprezentanţii arcului guvernamental având ca temă doar aspecte legate de procedură şi de modificarea Regulamentului Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici