Oltean: Apariţia Elenei Udrea în cursă va dinamiza competiţia. Buda: Orice candidatură e binevenită

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, consideră o surpriză candidatura Elenei Udrea la şefia PDL, spunând că înscrierea acesteia în cursă "va dinamiza competiţia" şi va genera o "bătălie politică", în timp ce preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, spune că orice candidatură este binevenită.

186 afișări
Imaginea articolului Oltean: Apariţia Elenei Udrea în cursă va dinamiza competiţia. Buda: Orice candidatură e binevenită

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto9

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, marţi, că este o surpriză candidatura Elenei Udrea la şefia PDL.

"Este o candidatură oarecum surpriză, dar, într-un fel sau altul, foarte binevenită. Se deschide o competiţie puternică în partid. Mai aşteptăm probabil şi alte candidaturi. S-a deschis doar lista. Vom vedea cine sunt cei care vor să ajungă în fruntea PDL. Ceea ce aştept de la fiecare este ca obiectivul principal pe care să îl aibă în vedere este menţinerea partidului unitar şi creşterea atractivităţii partidului, nu dezbinarea lui, aşa cum încearcă unii să inducă. Eu cred că amândoi (Vasile Blaga şi Elena Udrea - n.r.) şi toţi cei care vor mai intra în cursă sunt oameni responsabili care ţin la partid şi nu candidează unul împotriva celuilalt, ci candidează pentru ca partidul să crească şi să devină din ce în ce mai atractiv şi cu şanse mari la alegerile care urmează în anii următori", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a spus că intrarea în luptă a Elenei Udrea va genera o "bătălie politică".

"Cu siguranţă că apariţia Elenei Udrea în cursă va dinamiza competiţia. O femeie parcă te obligă mai mult, te motivează mai mult într-o astfel de competiţie şi sunt absolut convins că vom asista la o bătălie politică, în sensul cel mai bun al acestui cuvânt, fără precedent în PDL şi care va avea un singur obiectiv, acela de a aduce partidului cât mai multe procente", a afirmat Ioan Oltean.

La rândul său, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că s-ar bucura dacă la Convenţia Naţională a PDL ar fi depuse cât mai multe candidaturi pentru funcţia de preşedinte al partidului.

"Orice candidatură pentru funcţia de preşedinte al PDL este binevenită. Ceea ce este important este ca, după Convenţia Naţională, PDL să se alinieze în spatele candidatului care va câştiga preşedinţia partidului, astfel încât PDL să devină o alternativă reală la USL. Îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi pentru şefia PDL", a spus Buda.

Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici