Oltean: Blaga şi Berceanu sunt poate cei mai buni candidaţi ai noştri pentru preşedinţia Senatului

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Vasile Blaga şi Radu Berceanu sunt "poate cei mai buni candidaţi" ai PDL pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în eventualitatea eliberării acesteia.

154 afișări
Imaginea articolului Oltean: Blaga şi Berceanu sunt poate cei mai buni candidaţi ai noştri pentru preşedinţia Senatului

Vasile Blaga şi Radu Berceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat cum comentează afirmaţia lui Vasile Blaga care a spus despre el că este "neinspirat" fiindcă a vehiculat numele său pentru o eventuală ocupare a funcţiei de preşedinte al Senatului.

"Când faci propuneri de acest fel în afara partidului sunt neinspirate, când le faci în interiorul lui şi le susţii sunt foarte inspirate. Eu am această meteahnă că le fac şi în interior şi în afară. Valoarea are valoare şi în interior, şi în afară. Vasile Blaga este un lider incontestabil, care poate să conducă Senatul, dar pe lângă el mai poate fi Radu Berceanu şi mulţi alţii care sunt acolo. Ei doi se detaşează, în opinia mea, şi ar putea să ocupe funcţia reaspectivă. Şi Blaga, şi Berceanu sunt poate cei mai buni candidaţi ai noştri pentru funcţia de preşedinte al Senatului", a spus Oltean.

Întrebat dacă l-a adăugat şi pe Radu Berceanu pe listă deranjat de comentariul lui Vasile Blaga, Oltean a spus: "Blaga nu m-a supărat cu ce a spus pentru că e prietenul meu şi nu mă supăr pe ce spun prietenii mei".

Oltean a adăugat că nu a avut loc nicio discuţie în interiorul PDL pe marginea acestui subiect, dar el are "harul" de a anticipa anumite evenimente.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, declara luni că, dacă va fi confirmată prin vot propunerea de eliberare din funcţie a lui Mircea Geoană, şefia Senatului trebuie să revină PDL şi un nume care ar putea fi luat în calcul este cel al lui Vasile Blaga.

Tot luni, senatorul PDL Vasile Blaga preciza că, personal, nu îl interesează funcţia de preşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici