Oltean: Cred că nu vor mai fi demisii din PDL, dar voinţa deputaţilor nu o putem identifica

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat miercuri că el crede că nu vor mai pleca alţi democrat-liberali din partid, dar a arătat că nu poate identifica voinţa deputaţilor.

135 afișări
Imaginea articolului Oltean: Cred că nu vor mai fi demisii din PDL, dar voinţa deputaţilor nu o putem identifica

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Întrebat dacă vor mai pleca şi alţi membri PDL din partid după ce doi deputaţi şi-au anunţat miercuri demisiile din PDL şi trecerea la PNL, Ioan Oltean a spus: "Eu cred că nu, dar, sigur, voinţa deputaţilor nu o putem identifica. Eu sper însă şi contez pe responsabilitatea şi pe maturitatea tuturor parlamentarilor care de trei ani se află în sfera puterii".

Ioan Oltean a mai spus că parlamentarii pleacă şi de la putere şi de la opoziţie, adică "şi de la dreapta la stânga şi de la stânga la dreapta".

Oltean a adăugat că, deocamdată, din toate datele statistice rezultă clar că puterea are în Parlament majoritatea, "care îi conferă liniştea necesară" înaintea moţiunii de cenzură.

"Deocamdată, din toate datele statistice, rezultă clar că puterea are în Parlament majoritate, care îi conferă liniştea necesară înaintea acestei moţiuni", a spus Ioan Oltean.

El a apreciat că demersul opoziţiei este neconstituţional, dar că reprezentanţii USL vor să depună moţiunea de cenzură "pentru a-şi mai reaminti că au calitatea de deputaţi şi de senatori".

Oltean crede că şi parlamentarii opoziţiei sunt la fel de convinşi ca reprezentanţii puterii că moţiunea de cenzură "nu are nicio soartă pozitivă".

USL va depune, miercuri după-amiază, prima moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici