Oltean: La votul pe buget Ponta şi Tăriceanu au avut limbaj violent, care "mergea bine în Ferentari"

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, referitor la discursurile ţinute în Parlament la şedinţa în care s-a votat bugetul, că reprezentanţii opoziţiei Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu "au avut un limbaj violent şi de mahala", care "mergea foarte bine în Ferentari".

489 afișări
Imaginea articolului Oltean: La votul pe buget Ponta şi Tăriceanu au avut limbaj violent, care "mergea bine în Ferentari"

Oltean: La votul pe buget Ponta şi Tăriceanu au avut limbaj violent, care "mergea bine în Ferentari" (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Avem un buget prudent, responsabil, nu de austeritate, ci care creează un cadru larg pentru investiţiile guvernamentale ale anului următor, un buget care pentru prima dată din 1990 încoace nu este un buget electoral, într-un an electoral", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean.

El a spus că întotdeauna partidele aflate la guvernare au cuprins în bugetele din ani electorali bani pentru "pomeni electorale", PDL şi aliaţii săi făcând excepţie.

"Actuala coaliţie este una echilibrată, responsabilă şi a alocat resurse numai pentru investiţii şi nu pentru a-şi îmbunătăţi imaginea", a declarat Oltean.

El a precizat că au fost respinse toate amendamentele "populiste" ale opoziţiei care, dacă ar fi fost adoptate, ar fi însumat un deficit de peste 5 miliarde de euro, "imposibil de suportat de bugetul acestei ţări".

Oltean a criticat discursurile liderilor opoziţiei ţinute la şedinţa de buget.

"A fost regretabil tonul violent, lipsit de eleganţă, al liderilor opoziţiei. Atât Victor Ponta, cât şi Călin Popescu Tăriceanu, în cuvântul de motivare a votului, au avut un limbaj violent şi de mahala, totalmente în afara unei instituţii atât de elegante şi de importante cum este Parlamentul României. Au folosit un limbaj care mergea foarte bine în Ferentari, dar nici într-un caz de la tribuna înaltă a Parlamentului României", a spus Oltean.

În ceea ce priveşte modul în care a fost adoptat bugetul pe 2012, Oltean a declarat că actuala coaliţie guvernamentală a dat dovadă de "unitate, responsabilitate şi de maximă exigenţă" în privinţa procedurilor parlamentare şi a obiectivelor pe care şi le-a propus.

"Legea bugetului a fost adoptată într-un termen peste aşteptările noastre datorită unei mobilizări maxime a coaliţiei majoritare, a unei organizări impecabile şi, aş spune eu, fără să fiu lipsit de precizie, că şi datorită unei anumite disponibilităţi a opoziţiei de a colabora cu puterea în ce priveşte adoptarea actului normativ", a spus Ioan Oltean.

Premierul Emil Boc şi liderii USL Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au avut, joi, în plen, un schimb de replici, Boc spunând că Ponta şi Tăriceanu sunt "demagogi", iar liderul PSD i s-a adresat premierului cu formula "tovarăşe Emil Bobu".

După adoptarea proiectului de buget de stat pe 2012, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au declarat că au votat împotriva proiectului de buget. Ponta a spus că se angajează ca toate amendamentele PSD să fie introduse în viitorul proiect de buget. Tăriceanu a apreciat că bugetul este un simplu exerciţiu de aritmetică cu fondurile bugetare şi că nu face decât să menţină decalajele faţă de celelalte ţări europene.

Premierul Emil Boc a mulţumit coaliţiei că a avut tăria să dea un vot pentru buget şi să nu cadă pradă tentaţiei electorale şi a arătat că actuala coaliţie a trimis în istorie demagogia sau la USL. El a spus că liderii USL se uită dezamăgiţi că nu li s-au acceptat pomenile electorale şi că Victor Ponta nu a înţeles acest lucru nici în al doisprezecelea ceas.

Boc a criticat modul în care guvernarea lui Călin popescu Tăriceanu a gestionat în 2008 bugetul de stat.

În replică, Victor Ponta i s-a adresat premierul cu formula "tovarăşe Emil Bobu" şi i-a spus că propunerile USL au fost ca Guvernul să taie banii daţi în campania electorală "primarilor penali" şi să-i dea oamenilor.

Călin Popescu Tăriceanu a arătat că premierul a vorbit cu largheţe despre demagogie şi este ultimul lucru despre care trebuie acesta să discute. "Este ultimul lucru de care trebuie să vorbiţi după ce aţi venit în 2008 să strigaţi în gură de şarpe că trebuie crescute salariile cu 50%", a mai spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici