Oltean: PDL e partidul armoniei şi al unităţii ce va rămâne în istorie prin reforma făcută

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, la Bistriţa, la lansarea candidaţilor PDL pentru alegerilor locale, că PDL este un partid al "armoniei şi al unităţii", un partid care va rămâne în istorie prin reforma făcută.

433 afișări
Imaginea articolului Oltean: PDL e partidul armoniei şi al unităţii ce va rămâne în istorie prin reforma făcută

Ioan Oltean (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a luat cuvântul în faţa a peste două mii de persoane adunate la Sala Polivalentă la lansarea candidaţilor PDL Bistriţa-Năsăud pentru alegerile locale.

El le-a spus celor prezenţi că la evenimentul de lansare au fost invitaţi atât membri de partid, cât şi simpatizanţi, dar şi simpli cetăţeni.

"Am invitat aici nu numai membri de partid, ci şi simpatizanţi ai noştri sau simpli cetăţeni. Suntem partidul armoniei, partidul care încheagă, partidul unităţii şi nu partidul duşmăniei, nu suntem partid al discordiei, partid de oameni care nu adună, care doar împrăştie", a spus Ioan Oltean.

El a declarat că PDL este "incontestabil un partid care va rămâne în istorie" prin reforma pe care a început-o şi prin tot ceea ce a făcut în această perioadă.

"PDL este partidul care a avut curajul să demareze cea mai importantă reformă economică şi socială în România, o reformă care presupune şi costuri, şi neajunsuri, şi pierdere de imagine şi procente, dar ne-am asumat acest lucru fiindcă merită această ţară şi acest popor o reformă şi o punere la punct a anumitor lucruri. PDL a făcut acest lucru şi continuă să spere că reforma pe care a demarat-o şi echilibrul pe care astăzi l-am aşezat în ţară va fi temelia pe care noi sau alţii vor clădi bunăstarea poporului", a afirmat Oltean.

El a asemănat apoi reforma făcută de PDL cu zidirea unei temelii pentru o casă.

"E ca o casă în care fundaţia este puternică, solidă şi pe ea se construiesc patru-cinci sau mai multe etaje. Asta a făcut până acum Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu, o temelie pe care am început să construim zidurile. Costurile au fost şi sunt mari", a spus Oltean.

El a recunoscut că PDL a pierdut simpatia oamenilor, motivând că "nu e plăcut" să faci reformă, să adopţi legi care presupun diminuarea standardelor de viaţă.

"Se spune că, după ploaie, vine vreme bună şi după rău vine bine. Noi am crezut şi credem în acest lucru, în aceste reforme în care poporul a fost alături de noi, în aceste reforme după care se întrezăreşte şi speranţa", a spus Oltean.

Secretarul general al PDL a afirmat că este "regretabil" că PDL plăteşte acum pentru reformă.

"E regretabil că noi suntem cei care plătim, deşi încă nu avem un Guvern de altă coloratură politică decât a PDL, dar speranţa nu moare niciodată. Sigur că nu se ştie niciodată ce va fi luni (la învestirea Guvernului Ponta - n.r.) sau în zilele următoare, important este ceea am făcut şi ce rămâne în istorie, iar noi am făcut lucruri bune, lucruri pentru istorie. Acele lucruri bune s-au văzut şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud", a spus el.

Oltean a declarat că formaţiunea sa are încredere că oamenii ştiu să preţuiască faptele şi nu vorbele.

"Noi nu venim în faţa oamenilor cu vorbe, noi venim cu fapte. Noi nu venim cu ameninţări şi cu promisiuni deşarte, venim cu lucruri solide făcute de-a lungul timpului", a spus Oltean.

La lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile locale participă peste două mii de persoane, printre care şi ministrul demis al Economiei, Lucian Bode, şi Dinu Iancu Sălăjanu, candidat la şefia CJ Sălaj.

Candidatul PDL Bistriţa-Năsăud la Primăria Bistriţa este Vasile Moldovan, fost primar al oraşului între 2000 şi 2008, iar la CJ, primarul comunei Maieru, Vasile Borş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici