Oltean: PDL trebuie să respingă demisia lui Blaga care poate afecta aderarea la spaţiul Schengen

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean consideră că Vasile Blaga este un ministru excelent, căruia nu i se poate reproşa nimic, iar formaţiunea democrat-liberală trebuie să respingă demisia ministrului de Interne, care ar putea avea consecinţe asupra aderării României la spaţiul Schengen.

21 afișări
Imaginea articolului Oltean: PDL trebuie să respingă demisia lui Blaga care poate afecta aderarea la spaţiul Schengen

Oltean: PDL trebuie să respingă demisia lui Blaga care poate afecta aderarea la spaţiul Schengen (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Personal, aş regreta plecarea lui Vasile Blaga de la minister. Este un moment totalmente nepotrivit pentru o asemenea demisie. Vasile Blaga este un excelent ministru, deci, din acest punct de vedere, nu i se poate reproşa absolut nimic lui Vasile Blaga. Partidul cu certitudine va trebui să analizeze şi cred că va trebui să ia o decizie prin care să respingă o asemenea atitudine", a declarat Ioan Oltean, la RFI România.

Întrebat dacă, în cazul în care Vasile Blaga îşi dă demisia, conducerea PDL ar trebui să o respingă, Oltean a răspuns: "Categoric! Eu voi fi unul dintre cei care se vor opune categoric unei demisii a lui Vasile Blaga, în calitatea mea de vicepreşedinte şi membru al Biroului Permanent Naţional, pentru că apreciez că momentul este totalmente inoportun şi ceea ce s-a întâmplat în ziua de vineri nu i se poate reproşa lui Vasile Blaga".

Ioan Oltean apreciază că este posibil ca un nou ministru să nu poată intra rapid în atribuţiile şi în cunoaşterea întregului sistem declanşat de Ministerul de Interne pe procedurile europene şi acest lucru ar putea duce la amânarea datei la care România trebuie să intre în Spaţiul Schengen.

"Nu putem risca un asemenea moment, printr-o demisie care ar putea fi evitată", a adăugat vicepreşedintele PDL.

Oltean susţine şi că plecarea lui Vasile Blaga din Guvern ar avea un impact negativ asupra Partidului Democrat Liberal.

"De aceea, eu cred că partidul va trebui să analizeze cu foarte multă atenţie acest demers politic şi să ia o atitudine care nu să contribuie la menţinerea unei imagini pozitive a partidului, ci să menţină o anumită stare obiectivă şi pozitivă la nivelul ministerului, să menţină garanţia că România va intra în spaţiul Schengen la termenele stabilite. Acest lucru ne interesează în primul rând şi mai puţin imaginea PDL", a mai declarat Ioan Oltean.

În opinia sa, plecarea lui Vasile Blaga din Guvernul Boc ar diminua şi mai mult imaginea acestui Guvern şi chiar a premierului Boc.

"Vasile Blaga este un excelent ministru, a dat ministerului o anumită anvergură şi a dat Guvernului o anumită ţinută. PDL nu are în acest moment un om care să-l înlocuiască pe Vasile Blaga", consideră vicepreşedintele PDL.

Vasile Blaga şi-a anunţat în şedinţa de luni a liderilor Coaliţiei, organizată la Guvern, intenţia de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, fără ca demisia să fie depusă până la această oră la cabinetul premierului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, au declarat, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Potrivit surselor citate, în locul lui Gabriel Oprea la conducerea Ministerului Apărării Naţionale ar urma să fie numit Cristian Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici