Oltean: Sper că Antonescu şi Ponta s-au convins că Merkel nu votează în România, ci în Germania

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, afirmă, comentând faptul că România nu a fost acceptată în Spaţiul Schengen, că speră că de data aceasta liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au convins că Angela Merkel "nu votează în România, ci în Germania".

145 afișări
Imaginea articolului Oltean: Sper că Antonescu şi Ponta s-au convins că Merkel nu votează în România, ci în Germania

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este "un eşec al actualei puteri" faptul că România a ratat încă o ocazie de a intra în zona liberă Schengen.

"Este un eşec al actualei puteri. Oricât de mult am încerca să retrăim guvernarea Boc, oricât de mult am încerca să găsim o altfel de motivaţie, ratarea de ieri (joi -n.r.) se datorează în exclusivitate actualei puteri, aroganţei actualei puteri, populismului şi patriotismului deşănţat al actualei puteri. Aroganţa nu numai că este un păcat, dar este şi un defect care nu a avut niciodată consecinţe pozitive în viaţa politică. Iată că aroganţa actualei puteri, a primului ministru, a ministrului de Interne, de Externe, aroganţa preşedintelui Senatului, toate acestea au avut o consecinţă extrem de negativă şi de nefavorabilă pentru popor", a spus Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a adăugat că, în ultimă instanţă, cei care pierd pentru că România nu se situează în zona liberă a Europei sunt "cei mulţi", nu guvernanţii.

"Pierd cei mulţi care stau la vamă, care nu pot circula liberi, care nu pot să se bucure ca toţi europenii de drepturile şi libertăţile conferite de intrarea României în UE. De aceea, PDL nu poate decât să se delimiteze de un asemenea mod de a gândi şi de a trata priorităţile României şi cere actualei puteri să regândească priorităţile şi să aşeze intrarea României în zona Schengen între priorităţile fundamentale ale politicii externe şi interne", a spus Oltean.

El a adăugat că abia în momentul în care România se află în zona Schengen se poate spune că procesul de aderare la UE este "finalizat".

"Abia atunci putem spune că populaţia României se poate considera populaţie europeană, că noi ne putem considera cetăţeni europeni ca şi cei din Germania, Marea Britanie sau Olanda. Până atunci putem fi calificaţi ca cetăţeni de rangul doi, dar datoria acestei puteri este să se înscrie pe linia eforturilor făcute de puterile anterioare, chiar şi a PSD, când era Adrian Năstase, în sensul de a atinge obiectivul integrării totale a României în UE. Sper din suflet ca aroganţa şi eşecul de acum să fie o lecţie care să prindă bine şi să intre bine în mintea celor aflaţi acum la guvernare", a spus Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a afirmat că speră că actuala putere s-a convins că Angela Merkel "nu votează în România".

"Sper că, de data aceasta, şi domnul Antonescu, şi domnul Ponta, şi toţi cei care reprezintă puterea, s-au convins că doamna Angela Merkel, cancelarul Germaniei, nu votează în România, ci votează în Germania", a conchis Oltean.

Miniştrii de Interne şi Justiţie din statele membre UE reuniţi, joi, în Consiliul JAI, au convenit amânarea deciziei privind aderarea României şi Bulgariei până la o dată ulterioară nedefinită, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

În cadrul Consiliului JAI, marea majoritate a statelor membre au exprimat poziţii de susţinere a aderării României şi Bulgariei, poziţii opuse fiind exprimate însă de Germania, Olanda şi Finlanda, care au conexat tema de progrese substanţiale în privinţa MCV, informează sursele menţionate.

Anul trecut, în luna iulie, premierul Victor Ponta declara, comentând discuţia telefonică dintre cancelarul Germaniei, Angela Mekel, şi preşedintele - suspendat la acea vreme - Traian Băsescu, că nu Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie, ci poporul român şi că ceea ce vor vota românii nu poate fi schimbat de nimeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici