Oltean: Votul dat miniştrilor cabinetului Croitoru este "sfidător la adresa naţiunii"

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că votul negativ dat de parlamentarii PSD şi PNL miniştrilor propuşi de premierul desemnat Lucian Croitoru este "sfidător la adresa naţiunii", fiind unul sută la sută politic.

12 afișări
Imaginea articolului Oltean: Votul dat miniştrilor cabinetului Croitoru este "sfidător la adresa naţiunii"

Oltean: Votul dat miniştrilor cabinetului Croitoru este "sfidător la adresa naţiunii" (Imagine:Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a declarat, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii PSD şi PNL au dat aviz negativ fiindcă "aşa le-a cerut partidul".

"Întreaga acţiune de audiere a miniştrilor a fost una cu caracter politic aproape 100 la sută. Nu a contat ţinuta profesională a candidaţilor, pregătirea lor de specialitate, dar nici faptul că mulţi dintre ei nu sunt angajaţi politic. Nu a contat nimic în faţa acestei triste, dar reale coaliţii PSD-PNL. Au dat aviz negativ pentru că aşa le-a cerut partidul", a spus deputatul Oltean.

Liderul PDL a făcut şi câteva aprecieri la adresa PSD şi PNL care au format o opoziţie parlamentară majoritară.

"Pentru prima dată din 1990 încoace avem o coaliţie care s-a constituit împotriva bunului simţ, împotriva intereselor evidente ale naţiunii. Necesitatea unui Guvern stabil care să poată să gestioneze corect interesele ţării nu o neagă nimeni, chiar şi această opoziţie parlamentară majoritară, dar între discuţii, între vorbe şi realităţi sunt distanţe kilometrice", a afirmat Oltean.

Acesta a adăugat că în şedinţa birourilor reunite de luni dimineaţa s-a fixat audierea miniştrilor în trei zile: miercuri, joi şi vineri, iar şedinţa de acordare a votului de încredere peste o săptămână şi jumătate, fiind în opinia lui Oltean"o situaţie fără precent".

Ioan Oltean a amintit că, în anul 2000, miniştrii Guvernului Adrian Năstase au fost audiaţi într-o singură zi, Birourile Permanente s-au întrunit într-o zi de miercuri, tot atunci a avut loc audierea miniştrilor, iar joi, votul de încredere.

Potrivit sursei citate, în 2004, când s-a format Guverul Călin Popescu Tăriceanu, Birourile Permanente reunite s-au întrunit într-o zi de luni şi tot atunci au început audierile miniştrilor, iar marţi a avut loc votul de încredere.

În anul 2007, la Guvernul restructurat Tăriceanu, Biroul Permanent s-a reunit, iar în aceeaşi zi au avut loc audieri şi a doua zi votul de încredere.

Oltean a spus că şi în ceea ce priveşte Guvernul Boc Birourile Permanente reunite s-au întrunit sâmbătă, 20 decembrie, audierea în comisii a miniştrilor s-a făcut în aceeaşi zi, iar luni, 22 decembrie, s-a dat votul de încredere.

"Iată care e realitatea şi ce au făcut astăzi, în bătaie de joc, formaţiunile conduse de tovarăşul Geoană şi tovarăşul Crin Antonescu. Este, în opinia mea, un vot sfidător la adresa naţiunii, un vot împotriva intereselor acestui popor, împotriva raţiunii şi a oricărei responsabilităţi de om politic", a precizat Ioan Oltean.

Liderul PDL a adăugat că, în ciuda acestor realităţi, el îşi exprimă convingerea că în 4 noiembrie, de ziua preşedintelui României, "o să i se facă cadou un guvern stabil condus de către Lucian Croitoru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici