Oprea a discutat cu şeful Serviciului Secret al Marii Britanii despre securitate în zona Mării Negre

Premierul interimar, Gabriel Oprea, s-a întâlnit la Guvern cu şeful Serviciului Secret de Informaţii britanic, Alex Younger, aflat la Bucureşti, pentru a discuta despre evoluţiile regionale în planul securităţii, inclusiv în zona Mării Negre, informează Guvernul.

136 afișări
Imaginea articolului Oprea a discutat cu şeful Serviciului Secret al Marii Britanii despre securitate în zona Mării Negre

Oprea a discutat cu şeful Serviciului Secret al Marii Britanii despre securitate în zona Mării Negre (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Cu acest prilej a fost apreciată cooperarea excelentă în plan bilateral pe tematica de interes comun a instituţiilor din comunitatea de informaţii a României şi cea a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi au fost discutate aspecte ale evoluţiilor regionale în planul securităţii, inclusiv în zona Mării Negre. Primul Ministru interimar, Gabriel Oprea, şi demnitarul britanic au apreciat nivelul înalt de încredere stabilit între instituţiile omoloage. A fost evidenţiată colaborarea eficientă în prevenirea şi combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetăţenilor din cele două state sau care sunt îndreptate împotriva membrilor NATO şi ai Uniunii Europene. În cadrul întrevederii a fost subliniată susţinerea pe care Guvernul o acordă consolidării dimensiunilor de cooperare specifică, la nivel instituţional, cu partenerii strategici ai României din comunitatea Euro-Atlantică", se arată într-un comunicat.

Şi preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Cotroceni, pe şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii, Alex Younger, discuţiile vizând componenta de securitate a parteneriatului strategic dintre cele două ţări şi situaţia de securitate regională.

Younger a avut o întâlnire şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, cu care a discutat, printre altele, despre combaterea terorismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici