Oprea: Administraţia Prezidenţială i-a trimis premierului invitaţie oficială, scrisă, la Cotroceni

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat, luni, că Administraţia Prezidenţială l-a invitat pe premierul Victor Ponta, la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO, printr-o invitaţie oficială scrisă, transmisă în data de 26 martie.

209 afișări
Imaginea articolului Oprea: Administraţia Prezidenţială i-a trimis premierului invitaţie oficială, scrisă, la Cotroceni

Oprea: Administraţia Prezidenţială i-a trimis premierului invitaţie oficială, scrisă, la Cotroceni (Imagine: Shutterstock)

"Administraţia Prezidenţială l-a invitat pe prim-ministrul Guvernului României, Victor Viorel Ponta, la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO, organizate la Palatul Cotroceni, luni, printr-o invitaţie oficială scrisă, transmisă în data de 26 martie", precizează Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu menţionează că, în aceeaşi zi şi tot prin invitaţii oficiale scrise, au fost invitaţi la acest eveniment preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că şeful statului, Traian Băsescu, "trage" azi o petrecere ca să aniverseze zece ani de la aderarea la NATO, deşi meritul pentru acest lucru aparţine foştilor preşedinţi Constantinescu şi Iliescu şi fostului premier Adrian Năstase.

"Vreau să spun, pentru că toată lumea aniversează zece ani de la intrarea în NATO, eu cred că ar trebui să aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastră în NATO: preşedintele Constantinescu, premierii de atunci, preşedintele Iliescu, primul-ministru Adrian Năstase. Ei sunt cei care ne-au adus în NATO, ca să tragă o petrecere azi preşedintele Băsescu, care nu are nicio legătură, bineînţeles, cu NATO. El e cu petrecerile de după", a spus Ponta.

De asemenea, la finalul şedinţei BPN al PSD, premierul Ponta a declarat că nu a mers la ceremonia de la Palatul Cotroceni dedicată aniversării a zece ani de la aderarea la NATO pentru că avea "treabă", el susţinând că aceia "care dau cu păhărelele de şampanie" azi nu au avut niciun merit în aderare.

Întrebat de ce nu a mers la ceremonia de la Cotroceni, Ponta a răspuns: "Aveam treabă. Şi acum am treabă la Guvern".

"Aveam treabă şi doi, repet, eu cred că cei care ne-au adus în NATO au fost nişte oameni politici cu o viziune extraordinară şi că pe ei trebuie să-i lăudăm în primul rând: pe Emil Constantinescu, pe Ion Iliescu, pe Victor Ciorbea, Radu Vasile - din păcate, nu mai e printre noi, Mugur Isărescu şi Adrian Năstase", a spus Ponta.

"Cei care dau acum cu păhărelele de şampanie pe la Cotroceni nu au avut niciun merit şi nici eu nu am avut niciun merit. Nu pot să mă bucur pentru faptul că nişte oameni politici pe care i-am hulit şi îi hulim foarte mult au făcut bine României şi o să spun şi mâine la Parlament a că le mulţumesc celor care ne-au adus în NATO", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă a primit invitaţie pentru a merge la Cotroceni, la ceremonia dedicată NATO, Ponta a răspuns: "Nu ştiu, o să verific la birou".

Întrebat dacă absenţa sa de la Cotroceni denotă apariţia unei noi probleme între el şi preşedinte, Ponta a precizat: "Nu, nici vorbă. De ce?".

O ceremonie organizată cu prilejul aniversării a 10 ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a avut loc luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a foştilor şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu au fost prezenţi la evenimentul de la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici