Oprea: Deocamdată, Guvernul Boc stă în voturile UNPR, cui nu-i place să-şi caute altă majoritate

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că, "deocamdată", Guvernul Boc stă în voturile UNPR, el subliniind că se aşteaptă ca majoritatea parlamentară care sprijină Executivul să fie respectată şi arătând că acei cărora nu le place acest lucru trebuie să-şi caute altă formulă

23 afișări
Imaginea articolului Oprea: Deocamdată, Guvernul Boc stă în voturile UNPR, cui nu-i place să-şi caute altă majoritate

Oprea: Deocamdată, Guvernul Boc stă în voturile UNPR, cui nu-i place să-şi caute altă majoritate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Deocamdată, acest Guvern stă în voturile UNPR. Vreau să se înţeleagă foarte bine şi foarte clar acest lucru: cui nu-i place îşi poate căuta o altă formulă guvernamentală. Deocamdată, asta e structura majorităţii parlamentare pe care se sprijină Guvernul Boc şi noi ne aşteptăm ca ea să fie respectată", a spus Oprea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al UNPR.

Oprea a precizat că UNPR nu i-a solicitat premierului Emil Boc funcţii în Guvern înainte de remaniere, dar nici explicaţii despre motivele, criteriile şi obiectivele remanierii.

"Remanierea e un instrument constituţional pe care premierul îl poate utiliza pentru îmbunătăţirea activităţii Executivului. Prin urmare, întreaga responsabilitate în problema remanierii îi revine exclusiv premierului Emil Boc, şi nu preşedintelui, nici coaliţiei sau majorităţii parlamentare pe care se sprijină acest Guvern. Premierul este singurul în măsură să dea explicaţii despre motivele, criteriile şi obiectivele acestei remanieri", a spus Oprea.

Preşedintele executiv al UNPR a precizat că formaţiunea sa îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia partidul are resurse pentru "asumarea unor responsabilităţi suplimentare în Guvern".

"Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu sunt doar două nume, doi profesionişti care sunt convins că premierul Boc sau orice alt premier şi i-ar dori. Faptul că, deocamdată, nu sunt în Executiv nu arată decât că singurele criterii ale remanierii sunt politice", a spus Oprea.

El a ţinut să specifice că UNPR este partener loial în coaliţie şi se aşteaptă ca şi PDL să fie la fel.

"Faptul că nu suntem gălăgioşi, că nu suntem ca pupezele sau ca piţigoii nu înseamnă că suntem slabi, ci că suntem la alt nivel a ceea ce înseamnă interesul naţional", a mai spus Oprea.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că afirmaţia sa potrivit căreia "Guvernul stă în voturile UNPR" nu este un avertisment pentru PDL şi că aceasta se bazează pe un calcul aritmetic al voturilor din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici