Oprescu: Criza politică e întreţinută artificial de Băsescu

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că preşedintele Traian Băsescu "întreţine criza politică pentru a-şi menţine partidul la putere".

16 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Criza politică e întreţinută artificial de Băsescu

Oprescu: Criza politică e întreţinută artificial de Băsescu (Imagine:Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Criza este întreţinută artificial de Traian Băsescu pentru a-şi menţine partidul la putere, pentru a trece mai uşor acest ciclu electoral", a declarat Sorin Oprescu.

Candidatul independent a arătat că a observat, cu ocazia vizitei la Satu Mare, că locuitorii judeţului sunt "frustraţi" pentru că "politicienii de la Bucureşti i-au uitat din punctul de vedere al infrastructurii şi al posibilităţilor de dezvoltare".

Referindu-se la starea sistemului sanitar din judeţ, Oprescu a apreciat că la Spitalul Vechi pacienţii beneficiază de condiţii mai rele decât în alte "zone năpăstuite" ale ţării. Acesta a adăugat că situaţia se datorează fondurilor insuficiente alocate de la nivel central şi că vina nu aparţine nici conducerii Spitalului Judeţean, nici administraţiei judeţene.

"Oamenii au mai multă frică să se interneze în spital decât de boală", a declarat Sorin Oprescu.

Acesta a spus că nu i se pare normal ca la o populaţie de peste 100.000 de locuitori să existe un număr de 9.000 de diabetici, din cauza stresului provocat de grijile traiului cotidian.

Pledând pentru un preşedinte independent, Sorin Oprescu a declarat că el nu are "nici stăpâni, nici butoane".

Oprescu a afirmat că premierul trebuie să fie şi el un independent, un tehnocrat, care să-şi desemneze miniştri profesionişti, care se găsesc în partidele politice.

Candidatul independent a adăugat că premierul potrivit ar fi Daniel Dăianu, dar "partidele cu mare apetit şi l-au însuşit pe Klaus Iohanis".

Candidatul Oprescu a promis că, în cazul în care ajunge preşedinte, îi va linişti pe "nebunii ăştia" şi va instala o stare de normalitate.

"Sentimentul principal al celor din Satu Mare este că au fost uitaţi, au ocazia să schimbe acest lucru. Dacă sunt mulţumiţi de cum au trăit în ultimii cinci ani, să-l voteze pe Băsescu, dacă sunt nemulţumiţi, au de ales un independent", a spus Oprescu.

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a făcut, luni, o vizită electorală în judeţul Satu Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici