Oprişan: Spun şi eu ce a spus Ponta - nu vor putea să ne aresteze 7,4 milioane până în noiembrie. Se urmăreşte destructurarea PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, marţi, întrebat în legătură cu anchetele penale care vizează lideri locali ai PSD, că el spune ce a spus şi preşedintele partidului, Victor Ponta, că nu vor putea fi arestaţi 7,4 milioane de români până în noiembrie. Oprişan consideră că se urmăreşte destructurarea PSD, în speranţa că partidele create de Băsescu vor câştiga.

409 afișări
Imaginea articolului Oprişan: Spun şi eu ce a spus Ponta - nu vor putea să ne aresteze 7,4 milioane până în noiembrie. Se urmăreşte destructurarea PSD

Marian Oprişan (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ceea ce vă pot spune este ceea ce a spus şi preşedintele partidului, domnul prim-ministru Victor Ponta: nu o să poată să ne aresteze 7,4 milioane de români până în noiembrie", a afirmat Oprişan.

Întrebat cine ar urma să fie în vizorul justiţiei, Oprişan a spus că el nu are niciun fel de emoţie.

Oprişan consideră că primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene ar trebui să fie cercetaţi în libertate dacă au probleme cu justiţia.

"Eu nu am niciun fel de emoţie, povestea este una singură, păcat este de acest circ mediatic pe de o parte, pe de altă parte vreau să vă spun că eu cred că arestarea preventivă în România ar trebui să fie văzută în alt mod. Preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii, edilii nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen cu comunităţile lor sau în România, fapt pentru care eu cred că prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţia României şi situaţia pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în aşa manieră încât ei să fie cercetaţi în libertate", a afirmat Oprişan.

El a mai spus că liderii locali, atunci când şi-au asumat funcţia, şi-au asumat şi faptul de a răspunde întrebărilor instituţiilor abilitate, de a da explicaţii la DNA, Parchet, Curtea de Conturi.

"Dar acest lucru trebuie să se facă în mod corect raportat la faptele personale şi în niciun caz la numele lor", a adăugat Oprişan.

Întrebat dacă va discuta cu premierul Ponta despre această situaţie, Marian Oprişan a precizat că liderii judeţeni s-au reunit la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre infrastructură, într-un eveniment organizat de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, şi nu pentru a vorbi despre ce se întâmplă în ultima perioadă cu "justiţia televizată".

"Nu ne-am adunat astăzi aici să vorbim despre ce se întâmplă în ultima perioadă cu justiţia televizată numai din punctul de vedere al PSD, pentru că PSD este la guvernare şi evident este vorba de liderii celor mai puternice organizaţii ale PSD, dar sigur că şi acest lucru va deveni o prioritate din punct de vedere al reglementării lucrurilor", a adăugat Oprişan.

El a mai spus că în Codul penal al ţărilor civilizate nu există abuzul în serviciu şi că această infracţiune este de tip sovietic inspirată de Codul penal al fostei Uniuni Sovietice.

"Abuzul în serviciu nu există în nicio legislaţie a ţărilor civilizate, cu democraţii consolidate, abuzul în serviciu este o infracţiune de tip sovietic inspirată de Codul penal al fostei Uniuni Sovietice. În comunism, când comuniştii voiau să execute un adversar sau un duşman al poporului în acest mod, dacă nu-l găseau cu delapidare sau alte infracţiuni, invocau abuzul în serviciu", a spus Oprişan.

Întrebat cine este în rolul comuniştilor în prezent, Oprişan a arătat că aceia care se înscriu în Partidul Mişcarea Populară nu sunt nici reţinuţi, nici arestaţi, nici măcar audiaţi.

Întrebat dacă el crede că sunt anchetaţi oameni absolut nevinovaţi, Oprişan a spus că regretabilă este maniera televizată în care se fac aceste lucruri, în schimb consideră că magistraţii trebuie să lucreze şi cei cercetaţi au obligaţia să răspundă la întrebări.

Oprişan: Se urmăreşte destructurarea PSD, în speranţa că partidele create de Băsescu vor câştiga

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a declarat, marţi, referitor la anchetele penale în cazul unor lideri locali ai PSD, că totul se televizează, urmărindu-se destructurarea PSD, în speranţa ca partidele create de Traian Băsescu - PDL şi PMP - să câştige alegerile.

"Totul se televizează. De ce sunt numai lideri PSD? Se urmăreşte destructurarea PSD pentru că PSD după ce a ajuns la putere a făcut numai bine", a afirmat Oprişan.

El a mai spus că se doreşte punerea în evidenţă a acestor lucruri, "în speranţa ca partidele create de Traian Băsescu - PDL şi PMP - câştigă alegerile".

Potrivit lui Oprişan, primarii, preşedinţii Consiliilor Judeţene sunt "oameni cu legitimitate".

"Unde este pericolul naţional? De ce nu este respectată prezumţia de nevinovăţie? De ce trebuie să-i arestăm şi să-i plimbăm pe la televizor?", a mai spus Oprişan.

El a mai arătat că dacă justiţia, magistraţii hotărăsc că aceştia sunt vinovaţi, trebuie să plătească.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a comentat scurt marţi informaţia privind percheziţiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre, spunând că "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie", referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Astfel, întrebat de presă, înainte de a intra în sala în care este prezentat raportul anual de activitate al Consiliului Concurenţei, cum comentează informaţia privind începerea unor noi percheziţii ale DNA, de această dată în cazul lui Radu Mazăre, Ponta a răspuns: "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie".

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici