Orban, aleşilor locali liberali: Uitaţi PDL, trebuie să găsim soluţii cu PSD şi UDMR

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a cerut, vineri, aleşilor locali ai partidului să "uite" alianţele locale cu PDL, menţionând că liberalii trebuie să găsească soluţii cu PSD şi UDMR, partide cu care au înţelegeri în aproximativ 27 de judeţe.

17 afișări
Imaginea articolului Orban, aleşilor locali liberali: Uitaţi PDL, trebuie să găsim soluţii cu PSD şi UDMR

Orban, aleşilor locali liberali: Uitaţi PDL, trebuie să găsim soluţii cu PSD şi UDMR (Imagine: Mediafax Foto)

"O asemenea înfometare a administraţiilor locale cum a practicat Guvernul Boc nu a existat niciodată în România. În ceea ce priveşte consiliile judeţene, trebuie să încercăm să găsim soluţii de înţelegere cu PSD şi cu UDMR, uitaţi PD, vă mai spun încă o dată. Avem o singură înţelegere în toate judeţele cu PD la nivelul CJ, care de multe ori e folosită împotriva PNL, anume în Caraş-Severin. În rest, încercaţi să negociaţi, să vă implicaţi în soluţii", a susţinut Ludovic Orban.

El a explicat că ştie că au început deja negocieri la Brăila, Vrancea, Constanţa, menţionând că "trebuie făcute majorităţi stabile care cu adevărat să poată să aloce resurse către primarii liberali".

Orban a precizat că, la ora actuală, liberalii au "alianţe locale cu PSD în 21 de judeţe, în două judeţe cu UDMR şi în două sau trei judeţe cu UDMR şi cu PSD".

"Deci avem în aproape 27 de judeţe, suntem parte a majorităţii. Trebuie ca reprezentanţii noştri în consiliile judeţene, orice negociere se poartă la nivelul acestor majorităţi, să o facă pentru a asigura resurse pentru primari, resurse care să fie distribuite în mod obiectiv. Pentru că niciodată în România nu s-a ajuns la situaţia în care peste 25% dintre primării să nu mai aibă bani de salarii, să plătească ajutorul social", a spus Orban.

La rândul său, preşedintele Ligii Aleşilor Locali (LAL), Aristotel Căncescu, a declarat, vineri, la Conferinţa LAL de la Poiana Braşov, că liberalii trebuie să stabilească colaborări administrative la nivel judeţean cu social-democraţii, excluzând ideea unor alianţe fie cu PDL, fie cu PSD.

"Nu susţin sub nicio formă alianţe la nivelul judeţelor cu PDL. Acesta s-a dovedit că este un partid abuziv. În spatele PDL se află Traian Băsescu. (...) Din păcate, suntem după nişte alegeri în care cu toţi la un loc împreună şi cu UDMR am fost învinşi de Traian Băsescu şi, dacă nu o să reuşim să stabilim nişte principii de colaborare cu PSD, să avem nişte înţelegeri la nivelul judeţelor, în primul rând noi, PNL, riscăm să avem cel mai mult de suferit", a susţinut vicepreşedintele PNL Aristotel Căncescu.

Căncescu a menţionat că îi înţelege pe colegii din anumite judeţe care, pe baza colaborării pe care o au cu cei de la PSD, se gândesc şi la alianţe cu PSD, dar a menţionat că nu este de acord cu o astfel de alianţă, care nu ar fi benefică nici pentru PNL, nici pentru PSD", a spus Căncescu, adăugând că ar fi necesare în schimb colaborări la nivel judeţean.

"Eu cred că cei din conducerea partidului, împreună cu cei din conducerea PSD, va trebui să găsim punţi de colaborare, strategii de colaborare la nivelul tuturor judeţelor. Sunt probleme în judeţele Gorj, Olt unde sunt tot felul de conflicte între colegii noştri şi cei de la PSD. Le-am spus că eu nu cred într-o colaborare cu PDL, dar nici nu putem să-i lăsăm singuri pe aceşti colegi şi să nu le oferim sprijin", a precizat liderul PNL.

Pe de altă parte, Aristotel Căncescu a ţinut să remarce locurile libere lăsate de primarii care au plecat la alte partide cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

"Regret că unii dintre noi au plecat la alte partide, pentru că au luat o plasă cruntă", a spus liberalul, menţionând că aleşii locali au nevoie de sprijinul conducerii partidului, de sprijinul parlamentarilor şi europarlamentarilor PNL.

Şi secretarul general al PNL, Radu Stroe, a ţinut să le spună aleşilor locali că PNL va încheia o alianţă politică când va considera necesar, dar o alianţă în favoarea liberalilor, nu a altora.

"Domnilor, vreau să vă spun că în momentul în care PNL va considera necesar util să încropească un anumit tip de alianţă politică, ea va fi făcută în interesul PNL, deci al dumneavoastră, nu al altora. Trebuie să aveţi încredere în Crin Antonescu, trebuie să aveţi răbdare şi să răbdaţi marile nedreptăţi. Suntem convinşi că vom reuşi să stopăm legile nedrepte pe care PD va încerca să le adopte în perioada următoare", a spus Stroe, cerându-le aleşilor locali ai PNL să se pregătească pentru războiul împotriva PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici