Orban ameninţă: Dacă vom considera ca avem temei solid, vom sesiza CCR

  • Premierul interimar, Ludovic Orban a declarat că va sesiza CCR în cazul absenteismului la votul de investire al noului guvern
  • O parte dintre parlamentari, inclusiv ai PSD au anunţat că nu vor participa la vot
  • Curtea Constituţională debzate sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament
438 afișări
Imaginea articolului Orban ameninţă: Dacă vom considera ca avem temei solid, vom sesiza CCR

Orban, despre lipsa parlamentarilor de la vot: Dacă vom considera ca avem temei solid, vom sesiza CCR

„Aşteptăm toate grupurile parlamentare să participe la această procedură constituţională extrem de importantă pentru România. Considerăm firesc ca orice parlamentar, indiferent de formţiunea politică, să respecte Consituţia, să respecte regulamentele. Boicotul acestei şedinte echivealează cu o încălcare a angajamentului, a contractului de reprezentare pe care o are fiecare parlamentar faţă de cetăţenii care i-au acordat votul”, a spus Orban.

Premierul interimar a adăugat că ia în calcul sesizarea CCR în cazul în care parlamentarii nu se prezintă la vot.

„Am făcut o evaluare din punct de vedere constituţional. Dacă vom considera ca avem un temei solid, vom sesiza CCR”, a spus sursa menţionată.

Mai mulţi parlamentari, între care şi cei PSD, au anunţat că nu vor participa la votul de învestire a Guvernului Orban 1, programat luni.

Curtea Constituţională debzate, la ora transmiterii acestei ştiri, sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici